Tesla Model Y – săptămâna #30 și de ce este bine să ai asigurare CASCO

Model Y Performance de la Brașov s-a întors acasă zilele trecute, după o pauză lungă. Cum vă ziceam și aici durata de așteptare pentru piese este destul de mare, de aproximativ 3 săptămâni. În plus Tesla și DAB au monopol pe livrarea de piese și vă vor obliga să comandați și instalați în service-urile lor piesele, la prețuri piperate. De aceea vă recomand o poliță CASCO și vă voi da două exemple de reparații efectuate de mine, ca să motivez această recomandare.

Reparația pentru janta dreapta-față și anvelopa aferentă a costat 6210.34 RON plătiți de CASCO și încă 1.818 RON achitați de mine pentru anvelopa stânga-față. Am considerat că este necesar să o înlocuiesc pentru a avea o uzură uniformă între anvelopele punții față.

Pentru parbriz reparația s-a ridicat la prețul de 5200.48 RON cu TVA.

Rata lunară pentru CASCO este de 172 euro (TVA inclus) la o valoare asigurată de 71.000 euro, deci aproximativ 2.000 euro pe an. Este o sumă mare, dar reparațiile de până acum ar fi costat mai mult decât asigurarea.

Consumul mediu săptămânal

Adrian – Model Y Long Range, Ploiești

Pentru săptămâna 24 – 30 iulie, MYLR-ul meu a înregistrat următoarele valori:

  • kilometri parcurși: 260 km
  • consum mediu: 15,6 kWh/100 km
  • cost încărcări: 0

Octavian – Model Y Long Range, Sibiu

Săptămâna trecută am următoarele date:

  • 586 kilometri parcurși
  • Consum mediu 17,4 kWh/100 km
  • Cost total 75 RON

Ovidiu – Model Y Performance, București

Săptămâna trecută MYP a parcurs 398 km cu un consum total de 78 kWh și o medie de 19,6 kWh/100 km. Drumuri doar prin oraș cu o viteză medie de 23 km/h și temperatura medie din timpul deplasărilor de 29 grade, cu 3 grade mai mică decât săptămâna anterioară – de asemenea o săptămâna foarte călduroasă. Costuri cu încărcarea 0, fiind efectuate numai de la birou din panouri solare. Mai jos raportul din TeslaMate:

Ca de obicei, TeslaMate raportează un consum ceva mai mare – 20,8 kWh/100 km – probabil fiind afectat de precondiționările dese, dar si de funcția COP (cabin overheat protection  – ce pornește aerul condiționat și menține temperatura din habitaclu sub un prag definit 30-35-40 grade).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.