Ascensiunea electricelor crește la 22.6% pe cea mai mare piață europeană

Piața auto germană începe să își revină, înmatriculările din luna iulie fiind doar 5.4% sub nivelul de anul trecut.

Sursa: comunicat KBA

După prăbușirea din martie, aprilie, mai și iunie, înmatriculările cumulate din primele șapte luni sunt cu 30% mai scăzute decât cele din aceeași perioada din 2019.

Toate mărcile au înregistrat scăderi ale înmatriculărilor, puternic afectate de restricțiile cauzate de pandemie.

Analizând însa în detaliu statistica înmatriculărilor germane constatăm o încurajatoare continuare a creșterii preferințelor pentru autovehicule electrice, după cum urmează:

 • vehicule cu benzina -20.3% (49% din total înmatriculări)
 • diesel -18.6% (28,4% din total)
 • 33.369 hibrizi +143.5%
 • 19.119 hibrizi plug-in +484.7%
 • 16.798 vehicule electrice +181.7%

Cumulat, cele trei categorii reprezintă în prezent aproape un sfert din înmatriculările germane, chiar dacă mulți comentatori afirmă ca ar fi încă prea mărunte pentru a fi băgate în seamă (vezi comunicatele ACEA).

Prognoza noastră este că până la finalul anului 2020, o treime din înmatriculările de automobile noi în Germania vor face parte din categoriile hibrizi, hibrizi plug-in și full electric, cu condiția ca principalii actori (grupul VW, Mercedes, BMW, Opel, Ford) să mărească producția și livrările.

Cu excepția Tesla, nici un producător EV „pur-sânge” nu a reușit sa-și croiască drum spre clienții germani, cele trei startup-uri locale fiind în faliment (eGo Mobile și StreetScooter) sau în mare întârziere, Sono Motors.

Despre „entuziasmul” producătorilor tradiționali pentru electrice am scris, și vom reveni de fiecare dată, când noi informații de pe piață dovedesc, prin termenele lungi de așteptare, că oferta este gâtuită intenționat sau din lipsă de acumulatori.

2 Responses

 1. Dan T. spune:

  „diesel – 18.6%”

  Din cauza autocorrect-ului se sugerează că înmatriculările diesel au crescut cu 18%, când de fapt este „diesel: -18,6%”.

 2. Darius Jula spune:

  Am corectat, multumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.