Transylvania Classic – rezultate în clasamentul electricelor

18 echipaje s-au înscris anul acesta la categoria dedicată mașinilor electrice în cadrul Transylvania Classic, un raliu de regularitate dedicat vehiculelor istorice și mașinilor electrice. După două zile „electrice” victoria i-a revenit echipajuuil bulgar Kalin Dedikov și Antoanete Dedikova pe un Citroën ë-C4.

18 echipaje cu mașini electrice au luat startul în acest weekend la Transylvania Classic și au parcurs aproximativ 350 de kilometri pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, la prima competiție de regularitate din România dedicată mașinilor electrice.

După startul festiv, programat joi seara în Piața Mică din Sibiu, vineri cele 18 echipaje s-au întrecut pe un traseu care a trecut prin Mărginimea Sibiului, iar sâmbătă au ajuns până pe Transfăgărășan. 

“Am inclus vehiculele electrice în competiție încă 2017. Atunci au fost 3 mașini la start, iar acum am avut 18. Este prima competiție de regularitate pentru astfel de modele din România și sunt încântat că avem din ce în ce mai multe echipaje la start. Viitorul mobilității este electric și sper că am reușit să convingem cât mai multă lume de caracterul practic al acestor vehicule care pot fi exploatate atât urban, cât și extra urban fără probleme”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

În prima zi, cele 18 echipaje “electrice” au rulat pe cele mai frumoase drumuri din Mărginimea Sibiului, trecând prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari și retur în Piața Mică din Sibiu.

După cele 5 TR-uri din prima zi, echipajul bulgar format din Kalin Dedikov și Antoanete Dedikova, pe un Citroën ë-C4, a acumulat cele mai puține puncte de penalizare și a încheiat ziua de vineri pe prima poziție. 

Robert Apostolescu și David Apostolescu, pe Volkswaagen iD3, au terminat ziua pe locul secund, urmați de Cristiana Oprea și Cornel Șocariciu, pe un model Nisaan Leaf. Alex Filip, câștigătorul ultimelor două ediții, a concurat cu un model Renault Zoe și a făcut echipaj cu David Panaiot, cei doi fiind pe 4 după prima zi. 

Ziua de sâmbătă a avut în prim plan urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. După o zi plină de provocări, ordinea în clasament a rămas neschimbată, Kalin Dedikov și Antoanete Dedikova reușind să se impună în premieră în competiția dedicată electricelor, câștigând și un premiu special, un ceas Tissot, oferit de Albini Prasa.

Robert Apostolescu și David Apostolescu au terminat pe locul secund cu 116,5 puncte de penalizare, iar pe trei au sosit Cristiana Oprea și Cornel Șocariciu cu 122,9 puncte de penalizare. În final, pentru evoluția de la ediția din 2021, Cornel Șocariciu a primit și Trofeul George Botezatu, un trofeu acordat în memoria jurnalistului George Botezatu care a fost câștigătorul primei ediții dedicată modelelor electrice. 

Transylvania Classic 2021 s-a esfășurat în perioada 12 – 14 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu. Transylvania Classic 2021 este o competiție dedicate mașinilor clasice și electrice susținută de Orange.

Comunicat de presa organizatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.