De la Pământ la Lună – trei Kone și un ID.3 prezenți la Vatra Dornei

Echipa Kona a realizat, cu o singură excepție pentru întâlnirea de la Resita din 2022, recorduri de participare la evenimentele organizate, începând din primăvara anului 2020, atunci când Attila a luat în primire prima Kona din Timișoara și Paul pe prima, dar nu și ultima, din Băilești.

Imaginea de sus: echipa Kona la întâlnirea ElectRoMania V, Păltiniș octombrie 2021; Jos – întâlnirea de la Reșița, februarie 2022

Cu 11 participanți la proiectul Electromobilitate, începând din luna mai 2020 până în ziua de astăzi, #konașii ne-au oferit o bogăție de informații despre mașinile lor, despre traseele parcurse, despre încărcare în țară și străinătate, despre costurile cu încărcarea și problemele tehnice întâmpinate.

Zece exemplare au fost achiziționate noi și una singură second hand. Este vorba de Kona lui Dan, cea care și-a început cariera în Germania, a venit în România, iar în prezent este înmatriculată în Elveția și a depășit 150.000 km la bord.

Pe următoarele două locuri, nu doar în echipa Kona, ci pentru întreaga flotă virtuală a proiectului nostru, sunt mașinile lui Paul (DJ) și Andrei (BV), care împreună au ocolit de aproape șapte ori Pământul și se vor opri pentru două zile (18 și 19 februarie) la Vatra Dornei, pentru a discuta cu cei interesați despre calitățile și rarele probleme ale #konițelor, cum le răsfață cu drag.

Dacă de la Paul am învățat multe despre încărcarea în Europa, în principal pe traseul Băilești-Amsterdam, sau diferite variante spre obiective din Grecia, de la Andrei am aflat totul despre orice DN sau autostradă din România, plus o bogăție de recomandări pentru hoteluri și restaurante prietenoase cu electromobiliștii și care oferă mâncarea cea mai bună.

Chiar dacă Paul și Andrei nu mai transmit săptămânal informatii despre călătoriilor electrice (după încheierea stagiului de 12 , respectiv 24 luni), au rămas deosebit de activi în comunitate și le mulțumim și cu această ocazie pentru tot ce am învățat de la ei și numeroasele articole publicate pe blog pe care le găsiți la:

Cel de al treilea #konaș la întâlnirea din Țara Dornelor este Titus (SB), care deține recordul echipei pentru cea mai îndelungată participare la proiect, începută în august 2020 și continuată neîntrerupt pentru 130 săptămâni.

Este meritul lui Titus descoperirea traseului Sebeș, Păuca, Ciugud, Alba Iulia, pe care ni l-a recomandat. Colegii care au răspuns invitației, au decis degrabă că este locul ideal pentru o sărbătoare dedicată realizărilor autorităților locale. Comunele Ciugud și Păuca au creat o mică minune, oferind încărcare gratuită, alimentată cu energie electrică produsă local de la panouri solare, adică visul oricărui electromobilist. Mulțumescul nostru a luat forma unui frumos eveniment intitulat Electro-sezătoare.

Cu această ocazie Marcel (ID.3) a venit de la Cluj să ne cunoască și se pare i-au plăcut inițiativele și oamenii echipei, astfel că de atunci (mai 2022) nu a lipsit de la vreun eveniment și a transmis săptămânal informații foarte utile legate de experiența cu ID.3 în zona Clujului și din numeroase călătorii în țară.

Indiferent dacă sunteți interesate/interesați de Hyundai Kona sau VW ID.3, întâlnirea cu Paul (DJ), Andrei (BV), Titus (SB) și Marcel (CJ) va fi una extrem de instructivă, fiindca împreună au acumulat experiențe de pe aproape 384.000 km, sau echivalentul distanței de la Pământ la Lună, cu mașinile lor 100% electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.