Întâlnire la Vatra Dornei cu cele două Dacia Spring care s-au plimbat în Germania

Ideea întâlnirii proprietarilor de automobile electrice în Țara Dornelor aparține lui Mihai (Dacia Spring, Fălticeni), după o frumoasă excursie de toamnă cu familia.

In ciuda distanței mari pentru un „automobil de oraș”, aventura unei călătorii de la Deva la Vatra Dornei, în miez de iarnă, nu putea fi ratată de Marcel (Deva). Astăzi a trecut de borna primilor 70.000 km, parcurși cu puține probleme în 70 săptămâni, cu exemplarul său achiziționat în octombrie 2021, așa că o drumeție curată și tăcută prin Țara Dornelor vine la moment aniversar.

Întâlnirea celor două Springuri, care au ajuns și s-au întors pe roți din Germania, are un simbolism profund pentru promovarea turismului ecologic în Vatra Dornei, dar și pentru cea a mobilității electrice în general, fiindcă este vorba de cel mai accesibil model 100% electric pe piața din România.

In prezent, sunt mai mulți proprietari de autovehicule electrice în Romania (peste 26.000) decât locuitori în Vatra Dornei. Până la finalul anului, vor fi mai multi proprietari de Spring decât locuitori în Țara Dornelor. Cu siguranță nu vor veni cu toți deodată, să ruineze rețeaua de energie electrică, să dea foc pădurilor cu acumulatorii încinși de opinteala la deal, sau mai știu eu ce alte scenarii fataliste vor răspândi electro-scepticii legat (și) de întâlnirea noastră de sâmbătă 18 februarie.

Dar cu siguranță atragerea măcar a unei parti din proprietari, cu câteva puncte de încărcare în oraș și în zona turistică, va contribui substanțial la realizarea obiectivului unui turism ecologic civilizat, fără zgomot și fără gaze de eșapament în oraș și împrejurimi.

Să-i cunoaștem mai bine pe cei doi protagoniști, ce se vor întâlni pentru prima oară în persoană la Vatra Dornei.

Marcel – Dacia Spring, Deva

Atunci când nu este cu mâinile pe volan, Marcel este un prolific autor pe blog, care descrie cu haz de necaz, aventurile alături de Spring în țară și în lunga călătorie până în Bavaria. În cele 24 articole publicate pe blog, dar și în cronicile săptămânale ale echipei Spring, veți găsi informații utile despre mașină, paramentrii de exploatare în toate anotimpurile și costurile de încărcare, cele ale reviziilor și accesoriilor.

Statistica parcursului indică o medie de 1000 km/săptămână, dar graficul celor 70 săptămâni arată valori ce depășesc 1800 km/săptămână și altele, e drept foarte puține, de repaos total. Consumul mediu după primii 70.000 km este 13.7 kWh/100km cu variații semnificative între sezonul cald și cel rece.

Mihai – Dacia Spring, Fălticeni

Mihai ni s-a alăturat în luna iulie 2022, după ce a parcurs cu Springul tatălui său câteva călătorii nebănuit de lungi pentru ceea ce multă lume încarcerează în noțiunea: mașină de oraș. Apogeul experiențelor cu Spring a fost călătoria la Berlin și pozele captate în Alexander Platz cu acceptul polițiștilor germani de serviciu în zonă.

După ce a lansat ideea întâlnirii de la Vatra Dornei, Mihai s-a găsit în poziția de organizator, că așa este tradiția în proiectul Electromobilitate: când vii cu o idee ajuți la execuția ei!… că de sfaturi, sugestii și păreri e plină lumea și Internetul. De altfel, Mihai este obișnuit cu activitatea în slujba echipei, fiind cronicarul Springarilor, care ne ține la curent cu experiențele lor săptămânale.

Dacă scurta introducere a colegilor noștri v-a stârnit curiozitatea, veniți să-i întâlniți sâmbătă începând cu ora 10 la Vatra Dornei și să-i întrebați direct: „Măi române, cum de-ai plecat cu Springul în Germania?”

Rezervați mult timp discuției, amândoi au volume întregi și talent de povestit despre aventurile lor, pe trasee diferite dar cu același scop: să demonstreze că atunci vrei, poți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.