Un decembrie memorabil pentru proiectul Electromobilitate

Pe măsură ce colegii din echipa participantă la proiectul nostru au revenit din vacanțe și au transmis informațiile de final de an, se conturează o imagine interesantă pentru luna decembrie.

Pe scurt, cei 30 de participanți au acumulat peste 53.000 km în ultima lună a anului, cu un consum mediu de 18.8 kWh/100 km pentru cea mai rece lună, la incept de iarnă.

Cu precizarea că valoarea comunicată de Márton pentru ZOE (19.7 kWh/100 km) conține și pierderile de încărcare, putem calcula pentru luna decembrie o diferență de 17%, comparativ cu valoarea de consum mediu indicată la bord.

După recepționarea ultimelor informații vom analiza în detaliu rezultatele pentru fiecare echipă în parte pentru anul 2021, cel cu cea mai numeroasa participare la proiectul Electromobilitate.

Fiindcă subiectul despre creșterea consumului și reducerea autonomiei în sezonul rece domină dialogul comunității, adăugam o imagine care reprezintă variația procentuală a consumului mediu realizat de toți participanții la proiect în 2021.

Fiind vorba de peste 630.000 km acumulați de 42 de participanți din toată țara, cu 14 modele și mai multe variante ale automobilelor electrice comercializate în România, variația de mai sus este reprezentativă statistic și va fi utilizată ca termen de comparație pentru fiecare echipă. Valoarea minimă a fost realizată în august (o mica surpriză) iar maximele în decembrie și ianuarie, cum era de așteptat.

Pe baza acestor date putem confirma că o scădere a autonomiei iarna cu aproximativ o treime este în limite rezonabile, valorile mai mari fiind specifice anumitor modele.

Daca sunteți interesate/interesați să contribuiți la o mai bună înțelegere a experiențelor de zi cu zi alături de un automobil electric în 2022 scrieți-ne pe adresa: office@electromobilitate.com
Va așteptam cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.