Un moment de repaus și solidaritate cu cei ce suferă

Optimismul generat pentru toți susținătorii electromobilității de actuala tranziție accelerată de la vehicule tradiționale propulsate de motoare termice, spre noile modele electrice și hibride, ar putea să fie nelimitat, dacă nu am trăi în vremuri atât de dificile, cauzate de pandemie.

Deși, din nefericire, pierderile de vieți omenești au devenit subiect de dezbateri politice și teren propice pentru lansarea celor mai fanteziste teorii conspiraționiste, pandemia ucide în continuare, cum de altfel ucide pe tăcute și poluarea. Nici un continent, țară sau grupare socială nu a fost scutită de pandemie, după cum nu este scutită de poluare, deși în acest caz aglomerațiile urbane sunt centrul de interes, datorită densității traficului și a populației.

Efecte sunt perceptibile cu organele de simț, nefiind necesare diagnoze specializate sau aparatură sofisticată. Cu toate acestea, dialogul la cel mai înalt nivel, din care ar trebui să rezulte decizii urgente pentru combaterea pe scară largă a poluării, începând cu producția de energie (vinovatul nr. 1) și continuând cu transportul și alte domenii ale activității umane, este umbrit de interesele economice regionale ale marilor industrii.

Impactul asupra proiectului Electromobilitate

Nici micro-universul proiectului Electromobilitate, nu a rămas neafectat de covid, mai mulți colegi sau rudele acestora suferind de urmările îmbolnăvirii, ale izolării și carantinei, ce fac parte din măsurile de precauție recomandate de medici. Suntem cu tot sufletul alături de cei ce trec sau au trecut prin dificila încercare și le dorim însănătoșire grabnică.

În acest context, vom amâna publicarea rapoartelor pentru fiecare echipă în parte, până săptămâna viitoare, când va fi scadent bilanțul pentru luna octombrie, o lună marcată de câteva absențe notabile pe durata luptei cu covid-ul.

La fel ca în fiecare lună, vom sublinia numărul de kilometri parcurși de mica noastră echipă, pentru a demonstra contribuția personală ce poate fi adusă la reducerea emisiilor poluante, de cei ce au decis să aleagă această variantă de transport. Pionieratul electromobilistic nu este simplu și acest aspect va deveni evident odată cu valul celor ce și-au recepționat Dacia Spring sau Tesla Model 3 în număr mai mare pe parcursul lunii septembrie și mai ales cei ce urmează în trimestrul III.

Cu convingerea că poluarea este un inamic tăcut și nevăzut, care produce la fel de mult rău ca și pandemia, aplaudăm efortul tuturor celor ce s-au înrolat în tranziția majoră prin care trece transportul individual, pe calea spre mobilitatea electrică. Suntem cu gândul alături de toți cei ce suferă de pe urma pandemiei sau poluării și ne ținem promisiunea de a informa și educa un număr cât mai mare de persoane interesate despre avantajele, beneficiile și inconvenientele actuale ale electromobilitâții, cu date concrete obținute din exploatarea de zi cu zi a flotei de modele parcate în garajul nostru virtual.

Multă sănătate tuturor și să ne vedem cu bine cât mai curând!

echipa electromobilitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.