Dacia Spring – înmatriculări internaționale

Pentru toți cei ce consideră succesul Spring-ului un fenomen românesc, doar datorită deciziei Renault de a comercializa modelul (produs în China) sub marca Dacia, înmatriculările europene din septembrie prezintă o cu totul altă poveste.

Concentrându-ne doar pe cele mai mari patru piețe auto pentru Spring: Germania, Franța, Spania și Italia, este ușor de demonstrat că succesul Spring-ului este înregistrat oriunde micul crossover 100% electric este livrat în cantități semnificative.

Franța (Surse: Clean Technica și EU-evs)

În Franța, unde livrările au început în 2020 cu 1722 înmatriculări, parcul de Spring a depășit 5200 exemplare la finalul lunii septembrie și i-a asigurat o intrare în Top 10 pentru perioada ianuarie-septembrie.

Italia (Sursa: Opportunity Energy)

Faptul că Spring a depășit înmatriculările îndrăgitului Fiat 500 pe teren propriu, reprezintă un mare succes.

Rămâne doar un serios semn de întrebare, în ce măsură publicul știe că Spring este produs în China, din moment ce articolul sursă afirmă că: „succesul modelului românesc va depinde de capacitatea de livrare Dacia„.

Succesul altor modele importate din China (Tesla Model 3, Polestar 2, BMW iX3) dovedesc că atunci când prețul sau performanțele sunt foarte bune, publicul european nu are reticențe să achiziționeze automobile Made in China.

Germania (Surse: Clean Technica și EU-evs)

Cu toate că în Germania Spring nu a reușit încă să pătrundă în Top 10, parcul total înmatriculat de unii din cei mai exigenți clienți europeni a depășit 1100 exemplare la finalul lunii septembrie.

Spania (Sursa: EU-evs)

În Spania parcul de Spring a depășit 600 de unități, 239 fiind livrate pâna in 28 octombrie. De altfel, Spring conduce în Top-ul la zi al înmatriculărilor spaniole (imaginea din dreapta), la mare distanță de locul 2, Kia Niro.

Concluzii

Realitatea la finalul trimestrului III (septembrie), când în Europa se aflau în circulație peste 8000 de Dacia Spring, plus LOCUL 1 la înmatriculările de automobile electrice din Italia și Spania, dovedește că atractivitatea pentru cel mai bun preț din gama electricelor este imbatabilă.

In clasamentul inmatricularilor europene din luna septembrie (sursa – CleanTechnica), Dacia Spring se afla pe locul 10, intr-o companie foarte buna:

  • VW ID.4 – 4752 (Locul 8)
  • Peugeot e-208 – 4342 (locul 9)
  • DACIA SPRING – 4181 (LOCUL 10)
  • Hyundai Kona – 4005 (locul 11)
  • Ioniq 5 – 3732 (locul 12)

Experiențele de zi cu zi ne vor demonstra dacă raportul preț – calitate, plus costurile de exploatare și întreținere justifică actuala cerere mare pentru modelul Made in China.

La celălalt capăt al spectrului de preț și performanțe se află campioana înmatriculărilor europene Tesla Model 3, produsă tot în China, cu 24.952 inmatriculari in luna septembrie.

Vom urmări cu multă atenție succesul celor două modele pe piața din România, primele semnale fiind extrem de favorabile, în ton cu tendințele actuale europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.