Vanzari BEV in Norvegia, Olanda si Suedia

Pana la lansarea ofensivei germane in 2020, piata europeana de masini 100% electrice (BEV) este dominata de Tesla Model 3, importate din California.

Dupa o serie de stiri ca Model 3 a fost cel mai bine vandut automobil in luna septembrie in Norvegia, Elvetia si Olanda, indiferent de tipul motorizarii, am incercat sa intelegem cat de mult s-a distantat mezina familiei Tesla de alti producatori de vehicule electrice.

Imaginea rezultanta nu este de loc magulitoare pentru producatorii traditionali, care s-au incumetat in domeniul electric, fiind un avertisment serios ca fara un efort major din partea lor, Model 3 isi va extinde dominatia globala, pregatind rampa de lansare pentru Model Y, spre sfarsitul anului 2020.

Sursa informatiilor: EVsales

Analiza pietelor nordice este cu atat mai interesanta, cu cat impartialitatea lor pentru anumite modele pe criterii de preferinta nationala (Renault in Franta, VW in Germania) asigura o imagine mai clara a raportului pret/beneficii apreciat de clienti.

Doar Volvo va incepe sa produca un SUV electric in Suedia pe baza actualului XC40, o alegere foarte inspirata a segmentului de debut. PATRU din cele zece modele din top 10 sunt SUV-uri (Kona, e-Tron, i-Pace si Model X), iar Kia nu reuseste sa livreze suficiente Niro pentru a acoperi cererea. Este interesant de urmarit cand vor reusi producatorii chinezi sa umple gaura lasata de concernele globale in segmentul SUV electric pe piata mondiala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.