Vanzari BEV in Norvegia, Olanda si Suedia

Pana la lansarea ofensivei germane in 2020, piata europeana de masini 100% electrice (BEV) este dominata de Tesla Model 3, importate din California.

Dupa o serie de stiri ca Model 3 a fost cel mai bine vandut automobil in luna septembrie in Norvegia, Elvetia si Olanda, indiferent de tipul motorizarii, am incercat sa intelegem cat de mult s-a distantat mezina familiei Tesla de alti producatori de vehicule electrice.

Imaginea rezultanta nu este de loc magulitoare pentru producatorii traditionali, care s-au incumetat in domeniul electric, fiind un avertisment serios ca fara un efort major din partea lor, Model 3 isi va extinde dominatia globala, pregatind rampa de lansare pentru Model Y, spre sfarsitul anului 2020.

Sursa informatiilor: EVsales

Analiza pietelor nordice este cu atat mai interesanta, cu cat impartialitatea lor pentru anumite modele pe criterii de preferinta nationala (Renault in Franta, VW in Germania) asigura o imagine mai clara a raportului pret/beneficii apreciat de clienti.

Doar Volvo va incepe sa produca un SUV electric in Suedia pe baza actualului XC40, o alegere foarte inspirata a segmentului de debut. PATRU din cele zece modele din top 10 sunt SUV-uri (Kona, e-Tron, i-Pace si Model X), iar Kia nu reuseste sa livreze suficiente Niro pentru a acoperi cererea. Este interesant de urmarit cand vor reusi producatorii chinezi sa umple gaura lasata de concernele globale in segmentul SUV electric pe piata mondiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.