Ionica in vizita la salonul organizat de Casa Auto Timisoara

In urma cu exact un an „Ionica” participa la primul eveniment auto oficial, Salonul Auto organizat de Casa Auto Timisoara, partener fondator al proiectului Electromobilitate, unde a oferit initierea in secretele si placerea condusului electric unui numar de invitati.

Astazi, dupa mai mult de 22.000 kilometri parcursi pentru a educa publicul interesat despre avantajele mobilitatii electrice, Ionica a fost la fel bine primit la editia din aceasta toamna organizata de Casa Auto, chiar daca vedetele evenimentului au fost mai noi si mai proaspete.

Ionica alaturi de modelul 2020 hibrid
Interiorul modelului Ioniq 2020

Intre timp Ionica a colindat drumurile tarii, a traversat recent Transfagarasanul, a participat la prima editie ElectRoMania la Brebu Nou, la prima intalnirea a proprietarilor de automobile electrice la Bran si la Salonul Auto de la Brasov, a fost in vizita la ATA – Academia Titi Aur si la EV show 2019 organizat de AVER (Asociatia pentru promovarea vehiculelor electrice in Romania).

Consumul mediu saptamanal inregistrat pe parcursul a 53 de saptamani de Ionica

Dar cei mai multi kilometri i-a parcurs in naveta zilnica de la Sibiu la Cisnadie, oferindu-ne posibilitatea sa intelegem cat mai bine variatia consumului intre diferite anotimpuri, impactul terenului si al stilului de condus asupra costurilor cu energia electrica, care s-a mentinut – cu exceptia lunilor de iarna – sub 8 lei / 100 km.

In teste paralele cu Tesla Model 3, Ionica a dovedit ca este cel mai eficient automobil electric disponibil pe piata la viteze sub 110 km/h, dupa care Tesla Model 3 devine lider autoritar.

1 – Ionica autostrada
2 – Ioniqul lui Tudor in modul sport
3 – Ioniqul lui Tudor autostada cu patru persoane
4 – Ionica autostrada

Insotit din vara de Ioniqul lui Tudor, Ionica ne-a dovedit ca valoarea de 11.5 kWh /100 km din specificatie tehnica este realizabila, dar ca pofta de electroni creste odata cu viteza de deplasare, maximele de 13.7 kWh/100km, atinse de ambele exemplare, reprezentand cheltuieli foarte rezonabile de 8.60 lei pentru 100 de kilometri cu energia electrica incarcata la priza de acasa de 220V.

Toate acestea si multe alte informatii despre experienta cu Ionica au fost discutate astazi impreuna cu echipa de la Casa Auto Timisoara, in vederea continuarii colaborarii in cadrul proiectului Electromobilitate anul viitor. Daca urmatorul Hyundai supus testelor de lunga durata in anul 2020 va fi noul Ioniq sau Kona se va clarifica in scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.