VW e-Up din nou în vizită la proiectul Electromobilitate

Introducere

Cum s-a mai întâmplat de multe ori, am intrat în discuție cu Laszlo, proprietarul unui VW e-Up! după o postare foarte interesantă pe grupul de Mașini Electrice.

La mai puțin de o zi de la schimbul de opinii online, am primit un Excel cu informații notate meticulos despre parcursul, consumul mediu și încărcarea mașinii, utilizată împreună cu soția pentru naveta Vlaha-Cluj-Vlaha.

I-am mulțumit în numele comunității, fiindcă în timp ce bugetele sunt tot mai restrânse, sub presiunea scumpirilor de tot felul, modelele electrice oferite sunt tot mai mari ca dimensiuni și preț, e-Up fiind una din excepțiile binevenite. Păcat doar că VW a sacrificat acest model, ideal pentru traficul în aglomerațiile urbane și navete scurte pe altarul profitabilității.

Iată ce ne povestește Laszlo, aflat la prima colaborare cu blogul electromobiliștilor, despre modul în care folosește mașina împreună cu soția.

Informatii despre VW e-Up! model 2021

Dacă doriți un raport de VW e-UP model 2021 pentru anul acesta, pentru listele alcătuite în cadrul proiectului Electromobilitate vă pot atașa unul de la mașinuța noastră.

Suntem la al doilea eUP!, primul cumpărat în 2018, al doilea a venit anul acesta, ambele cu rabla. Am ales e-UP! pentru că facem naveta (când facem, că acum e pandemie și lucrez de acasă) cam 60 km/zi.

De la prima generație la a doua modificările sunt enorme, din punct de vedere distanță care se poate parcurge. Din punct de vedere calitativ, am pierdut funcția de city-safety (foarte rău) drept pentru care am pierdut și 2 stele la EuroNCAP. Am primit în schimb lane assist. Prima mașină a fost echipare medie, a doua e full. Am pus tot ce s-a putut pune pe ea.

Prima a costat cam 13.500 euro cu toate granturile, asta a fost 15.000 la final:

  • Plusuri: Range
  • Minusuri:
    • Loc mai puțin pentru șofer – scaunul are poziție mai înaltă din start,
    • oglinda centrală e mai jos și obstrucționează oarecum vizibilitatea.
    • Lipsa city-safety.

Încărcăm doar acasă, stație de încărcare făcută de mine (de fapt nu e stație, doar contor, siguranță și box), doar până la 80%, niciodată plin.

Conducem două persoane mașina. Eu conduc în D2, soția numai Break Mode (echivalent D4). Încălzirea o utilizăm doar la nevoie, aerul condiționat la fel. În general mergem în ECO+

Consumurile se vad, batem la mare distanță documentația tehnică vara.

Informațiile puse la dispoziție de Laszlo, plotate sub forma consumului mediu săptămânal alături de Citigo, condus de Doina și Wiwi pe o navetă ceva mai scurtă la Timișoara

Pe baza consumului mediu din luna noiembrie, am inclus e-Up-ul familiei Krizsan în domeniul de valori realizat de participanții la proiectul Electromobilitate, unde și-a găsit imediat locul alături de Citigo, acolo unde a fost pentru mai bine de un an Buburuza (tot e-Up) lui Marius.

Cu mulțumiri pentru comoara de informații puse la dispoziție, sperăm că Laszlo și soția vor accepte invitația noastră de a participa la proiectul Electromobilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.