VW e-Up! și Skoda Citigo – vestitorii primăverii electrice

In prima săptămână din luna martie, cele două mini înrudite, care circulă la Câmpina și Timișoara, au înregistrat un consum sub valorile medii din perioada rece noiembrie-februarie, vestind apropierea primăverii electromobilistice.

Pentru aducere aminte, buburuzele noastre au avut cel mai mic consum din mini flota proiectului Electromobilitate, cu valori de:

  • 13.8 kWh/100 km pentru Citigo, răsfățat într-un garaj, cu încărcare peste noapte la priza casnică, circulând pe „clătita bănățeană”, cum scria Wiwi într-un recent articol;
  • 14.4 kWh/100 km pentru e-Up, parcat în fața blocului, încărcare la stații publice și alergat deseori peste munți între Câmpina și Brașov sau în două aventuri de iarnă până la Iași;

Pe scurt, cele doua mini au realizat în sezonul rece un consum cu 24% și respectiv 21% mai mic decât media participanților la proiectul Electromobilitate, dovedind încă o dată cât sunt de practice și economice pentru deplasările în aglomerațiile urbane și nu numai, dacă aveți suficientă răbdare cu încărcarea la drum lung.

Amintiri din perioada zgribulită

Curba de încărcare la +13 grade Celsius, trasată pe baza informațiilor amănunțite comunicate de Marius, este cea care se va repeta tot mai des în următoarea perioadă.

Cat de mult influențează temperatura exterioară și temperatura acumulatorului puterea și implicit viteza de încărcare se poate vedea din alt exemplu transmis de Marius, pentru o încărcare la -15 grade Celsius.

Consumul mediu în prima săptămână de primăvară

Așa cum scriam în introducere, consumul a scăzut sub valoare medie din sezonul rece, la valori nemaiîntâlnite din octombrie și va mai coborî, pe măsură ce vremea se încălzește.

In direct cu proprietarii

De pe traseul unei frumoase călătorii în țara Făgărașului, Marius ne trimite imagini cu mănăstirea Bucium și alte două, de la nelipsitele puncte de încărcare de pe parcurs.

Despre Smart-ul Klarei aflăm că:

Smart-ul a revenit la locul lui de parcare, în curte, dar… avem „bucuria” să fim iarăși în carantină (Timișoara și împrejurimile) pentru două săptămâni. Asta înseamnă ca Smart-ul va sta pe loc mult și bine.

Klara Bereczki, Smart Forfour, Timișoara

Un cadou nedorit de 8 Martie

Cu îngrijorare aflăm de la Doina:

Cadoul meu de 8 martie din partea lui GO e nu a fost prea frumos.

Azi nu a mai vrut să pornească și tocmai îl încarcă pe platformă să facă un drum la service.

Doina Gaube, Skoda Citigo, Timișoara

De îndată ce aflăm care a fost necazul, vă informăm.

Ați avut experiențe asemănătoare cu Citigo sau e-Up? Scrieți-ne pe adresa office@electromobilitate.com, la rubrica de comentarii, pe facebook sau Forum. Mulțumim pentru colaborare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.