VW ID.3 – Status săptămânal și informații despre acțiunea pentru baterii

Introducere

Noutatea din săptămâna aceasta vine de la colegul nostru Laurențiu, posesor de VW ID.4, care a pus în ordine multe informații găsite pe internet despre acțiunea în service pentru anumite baterii.

Pe scurt, unele module din întreaga baterie a VW ID.3 și ID.4, pot avea niște defecte de fabricație la nivelul circuitelor (cablajelor).

Pentru mai multe detalii, vă rog să accesați link-ul de mai jos:

Eu vă propun să nu vă îngrijorați dacă aflați că sunteți pe lista cu modulele afectate, pentru că întreaga acțiune se va rezolva gratuit, cel mai probabil prin înlocuirea modulelor afectate, iar ID-urile vor fi iar gata de plimbări electrice.

Datele echipei ID.3

În săptămâna 19-25 septembrie întreaga echipă cu raportări săptămânale ID.3, formată din Călin (CJ), Marcel (CJ) și cu mine Alexandru (B), am parcurs 1601km cu un consum mediu 13.6 kWh/100km.
Valorile sunt prezente și în graficul de mai jos:

Călin (CJ)

Săptămâna trecută am parcurs un singur drum extraurban duminică, înapoi spre Cluj.
Am avut ocazia de a merge în paralel cu cealaltă mașină a familiei, o KIA Sportage HEV 2WD și de a compara consumurile.

Datele pentru traseul comun sunt în poza alb negru. Cu ambele mașini am plecat simultan și am ajuns de asemenea deodată, anvelope de vară și climatizare setată identic (AC 21°C).

Temperatura la  pornire a fost 10°C și a urcat până la 14°C, eu ținându-mă după termică. Consumul la Sportage a fost de 5,8 L/100 km (menționez că pe bordul mașinii nu a fost afișat consumul când s-a folosit Hibrid, deci mașina a fost condusă fără bias ca să zicem așa).

Suplimentar: am condus pe modul Confort, la 42% când am început, autonomia afișată a fost 185 km, iar la sosire 18% cu 75 km autonomie rămași.

Concluziile arată un lucru pe care-l știam deja: pentru a obține beneficii maxime cu un EV, trebuie învățat un alt stil de condus, și poate chiar mai important este și prețul energiei (kWh) pe care un proprietar / viitor proprietar are avantajul să-l folosească, pentru un cost de deplasare mai bun.  

Poza color sunt datele mele pe săptămâna ce a trecut sunt 102 km și un consum mediu de 15.1 kWh/100km.
Fără încărcări în această săptămână. 

Marcel (CJ)

Datele săptămânii 19-25/09 arată așa:
Distanța parcursă: 1054 km,
Consum 12.45 kWh/100 km,
Încărcări: 6xAC, 157.67 kWh,
Cost: 0 ron,
Temperatura între 6-17 grade.

Rutina zilnică în timpul săptămânii a adus aproximativ 300 km prin oraș. 
Dimineți răcoroase cu până la 6 grade și softul 2.4 își face treaba, nu a pornit încălzirea bateriei. 
Încălzirea în scaune a fost folosită la maxim, dar și căldura a fost pornită pentru pasagerii din spate.

Încă nu știu dacă tot efectul 2.4 a ajutat, dar consumul se stabilizează rapid în jurul valorii de 0.6-0.8 kWh/h în staționare, având căldura pornită. Trebuie să recunoaștem că nici temperaturile nu au fost așa mici. De asemenea un fapt ciudat care se întâmplă la pornirea căldurii, autonomia crește cu 6-8 km (mister încă neelucidat) și scade cu aceeași valoare după oprirea căldurii. 

Sfârșitul de săptămână, profitând din nou de vremea bună, ne-a purtat de data asta spre zona Maramureșului, o plimbare pe Gutâi, savurând castane la festivalul castanelor în Baia-Mare și o urcare până la Măguri la un gratar de toamnă.

Urmeaza un rezumat după primul an cu ID.3, până atunci câteva imagini din zonele vizitate:

Alexandru (B)

În săptămâna 19-25 septembrie am parcurs 445 km, cu un consum mediu de 15.9 kWh/100km.
Am mers mult în oraș, cu excepția unui drum în afara orașului, unde am mers mai grăbit pe autostradă.
Momentan, consumul bun este ajutat și de anvelopele de vară, dar la sfârșitul săptămânii viitoare le voi schimba cu cele de iarnă.
Nu știu dacă am trecut de perioada de „rodaj”, sau dacă 2.4 este un soft stabil, dar ID.3-ul a început sa fie o masina fără erori, iar asta mă bucură!

Încheiere

 Nu uitați, dacă aveți întrebări pentru noi, vă ajutăm cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.