VW la un pas de era electrică – raportul pentru anul 2019

Comunicatul de presa Volkswagen publicat in 18 martie, ce conține raportul pentru anul 2019, este plin de vești bune despre rezultatele înregistrate și poartă titlul: „Volkswagen brand about to leap in the electric era.

Vânzări – Profit – Resurse umane

Cu vânzări record, 6.3 milioane de exemplare, bazate pe oferta lărgită de SUV-uri profitabile, VW a generat rezultate financiare, despre care afirmă că „are toata încrederea in succesul după criza economică generată de epidemia globală”.

Profitul de 3.8 miliarde euro a crescut cu 17% fața de anul 2018, dar 1.9 miliarde au fost puse de o parte, pentru ceea ce VW denumește „diesel issue” (problema diesel).

Ralf Brandstaetter, COO VW, declară că reducerile mari de personal, 10.900 de locuri de munca eliminate in 2019, au fost făcute într-un mod „social responsabil” și accentuează ca au fost create 4500 de noi locuri de munca in domeniul digitalizării și al mobilității electrice.

Electromobilitate

Pentru comunitatea noastră cele mai interesante informații sunt cele legate de promisiunea că livrările noului model electric ID 3 vor începe in vară, chiar dacă știrile din culise și de la furnizori, vorbesc de întârzieri majore cu softul.

Fără o dată precisă, comunicatul informează ca „ID 4, cel de al doilea model pe baza platformei MEB, va urma in curând”. Planul rămâne ca până în anul 2025 Volkswagen să vîndă 1.5 milioane de autovehicule electrice.

Transformarea grupului VW într-o firmă de tehnologie bazată pe software, a fost subiectul mai multor prezentări susținute de Herbet Diess și alți membri ai echipei de conducere, pe parcursul anului 2019. Raportul anual reiterează importanța organizației Car.Software, care a recrutat peste 3000 de specialiști IT in prima fază. Planul de digitalizare pentru întregul grup VW se va baza pe o echipa de 10.000 de specialiști IT pana in 2025.

Prognoze financiare 2020

La doar o zi după stoparea activității pe liniile de asamblare din Europa, pentru cel puțin zece zile, reprezentanții VW sunt foarte prudenți cu prognozele pentru anul 2020. Comunicatul afirmă că „rezultatele financiare din 2020 depind de durata si amploarea crizei generate de coronavirus„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.