Echipa sub-compactelor este în prezent una din cele mai numeroase din cadrul proiectului Electromobilitate, cu șapte proprietari participanți cu modele achiziționate pe parcursul ultimilor trei ani.
Analizând înmatriculările din 2022 (imaginea din stânga) comparativ cu compoziția parcului auto electric din România, observăm cum sub-compactele au început să piardă teren în favoarea unor modele fie mai mici (Spring, e-Up, Fiat 500), fie mai mari (Kona, Enyaq, Model Y).
În compoziția parcului auto electric din tară sub-compactele reprezintă 12% (2.404 din 19.885 – imaginea din dreapta).
Însumând înmatriculările din 2022, rezultă un total de 4.4% din înmatriculările în primele 8 luni (311 din 7002). Vom aștepta până la finele anului, să înțelegem mai bine dacă au fost probleme cu livrările, sau asistăm la o schimbare semnificativă a preferințelor clienților, cauzată probabil și de absența unor modele noi.
Ar putea fi și „efectul Dacia Spring” care anul trecut nu s-a livrat în primele opt luni, iar anul acesta în aceeași perioadă a absorbit 50% din piață.


În ierarhia consumului mediu raportat de participanții la proiectul nostru, ZOE se poziționează consistent în jumătatea inferioară, în timp ce modele grupului rival Stellantis sunt în jumătatea superioară. O excepție este raportarea lui Márton, care include și pierderile de încărcare înregistrate de Zoe 41 (încărcare AC).
Șerban – Suceava
Șerban continuă să transmită informații săptămânale și la finalul lunii ne-a scris:
Atașez poza din Tronity cu datele acumulate pentru toată luna. In rest nimic deosebit de adăugat.

Radu – Ploiești
În luna anterioară, TRONITY arată că am:
- Parcurs (km/călătorii): 2040/81
- Incărcat (kWh/sesiuni): 288/9
- Utilizat (kWh): 265
- Consumat in medie(kWh/100 km): 12.9
Costuri cu service, doar revizia la 90.000 km: 345 lei
Costuri de alimentare, acasă: 205 lei
Impresii de August:
– Drumuri mai puține, ca într-o luna de vacanță, mai mult pe acasă;
– Mașina merge impecabil, autonomiile afișate sunt în jur de 400 km, ceea ce îmi dă speranțe că ne vom descurca foarte bine în preconizata și din ce în ce mai aproape excursie în Slovenia, excursie a cărei planificare în detaliu am finalizat-o;
– sunt destul de aproape cu finalizarea sistemului de alimentare electrică cu panouri foto-voltaice, dar mai sunt câteva etape de parcurs: montarea contoarului trifazic (momentan lipsa stoc la furnizor), montarea invertorului (nelivrat încă de partenerul extern al instalatorului) și finalizarea montajului componentelor sistemului, tablou siguranțe, împărțirea circuitelor pe faze, etc.
Vara a cam trecut, dar să mai profităm încă de vremea bunicică …!
Ciprian – Gura Humorului
Destui km pt Zoe în ultima lună, cu încă o intrare în service pt aer condiționat. Rezolvare parțială. Am reușit și ciobirea parbrizului de la o mașină din față, l-am oprit, am facut amiabilă, dar domnii de la Groupama au refuzat despăgubirea cu tot cu filmarea mea de pe camera de bord. Am făcut o reparație ca să nu se mai extindă și-l las așa că nu e în raza privirii mele.

- Parcurs – 2760.7 km
- 48.3 viteză medie 48.3 km/h
- Consum 12.9 kWh/100km.
- Cost încărcare 89.7 ron (încărcări în scurta vacanță de 3 zile în Sighișoara și Sibiu)
Márton – Târgu Mureș
Bogdan – București (participant la Transylvania Classic)

Bilanțul lunii august pentru Peugeot e208:
- Distanta totală: 1.454km
- Consum mediu: 14.2 kWh/100km
- Viteză medie: 36km/h
Totul perfect până acum, absolut nici o problema cu mașinuța sau stațiile de încărcare publice.

Variația consumului mediu săptămânal

We are a team of electric car owners sharing our experiences with those who are interested. Starting in 2018, we collected information from 83 owners, documenting over 2.5 million km, mostly in Romania, with some input from our colleagues in USA, Finland, Germany and Switzerland.