25 lei de la Timisoara la Sibiu cu Hyundai Ioniq

Dupa patru saptamani petrecute la Timisoara, in principal pentru intalnirea cu presa locala cu ocazia aniversarii primului an al proiectului Elecomobilitate si intalnirea cu studentii de la secita de Autovehicule Rutiere din cadrul Politehnicii timisorene, „Ionica” s-a intors la Sibiu.

Primul drum de la Timisoara la Sibiu, in octombrie 2018, a fost o premiera de drum mai lung pe autostrada, cu oarecare incertitudine despre viteza ideala de deplasare, pentru a ajunge la Deva cu suficiente rezerve de energie.

De data aceasta aveam proaspete in memorie rezultatele masuratorilor facute in testul paralel cu Tesla Model 3 si am fixat tempomatul pe autostrada la 115 km/h pentru o deplasare relaxanta si economica, cu un consum estimat de 14.5 kWh/100 km.

Autonomie de 208 km cu incarcare de 96% la plecare din Timisoara

Am plecat din Timisoara cu 96% incarcare si dupa mersul in coloana incepand de la Faget am ajuns la Deva cu 19% rezerva.

Incarcarea de la 19% la 94% la statia Kaufland Deva de 50 kW dureaza 35 min

La statia de 50 kW CCS de la Kaufland incarcarea pana la 94% a durat 35 min, timp utilizat pentru pauza de masa in care am multumit din nou, in gand, echipei Kaufland, pentru imperecherea statiei de incarcare cu grilul plin de produse gustoase, o combinatie ideala pentru electromobilisti.

De la Deva la Sibiu am mers din nou pe autostrada cu tempomatul fixat la 115 km/h si am ajuns la statia publica de incarcare EV connect, instalata recent la Porsib – Sibiu, soseaua Alba Iulia 59C, cu o rezerva linistitoare.

282 km cu 14.6 kWh/100km consum mediu, inseamna 25 lei pentru calatoria de la Timisoara la Sibiu

Pentru mine pauza de 35 min la Deva a fost binevenita, dar cu siguranta nu se potriveste cu ritmul de viata al unor oameni foarte ocupati si grabiti. In schimb pretul calatoriei electrice de 25 lei, cu Ionica de la Timisoara la Sibiu, ramane o atractie generala.

Doar serviciul ELECTROSTOP oferit prin proiectul Electromobilitate este mai ieftin, fiind gratuit. Tot ce trebuie sa faceti este sa ne scrieti de ce sunteti partenerii ideali pentru o calatorie cu echipa elmob si aveti sansa sa ne insotiti in urmatoarele drumuri electrice prin tara.

db

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.