8 x 80 kW x CCS / 0,5 lei/kWh = LEDMAX

În timpul unei călătorii de zilele trecute, cu electromobilistele mele Carmen și Lara, am vrut să folosesc stațiile de încărcare de la LEDMAX Ploiești.

Și bine am făcut!

Mai jos o să vă descriu o experiență ”AȘA DA”, deci va fi super ușor de transmis în cuvinte.

Ce mi-a plăcut?

În primul rând locația, este pe DN1A, în localitatea Blejoi, iar dacă drumul tău este pe DN1 și nu pe DN1A, nu te vei abate prea mult de la traseu până la punctul de încărcare.

Apoi, numărul de puncte de încărcare. Cele 8 cabluri CCS pot furniza 200A per conector, 80 kW pentru o încărcare la 400V, sau chiar mai mult de 80 kW pentru puținele configurații de 800V, cu alte cuvinte, sunt șanse mari să găsești un port liber aproape oricând.

Singura părere de rău ar fi pentru posesorii de Zoe cu încărcare AC și pentru posesorii de ChadeMo, pentru că aceștia nu pot încărca.

Încărcarea se începe simplu: cu ajutorul unui card bancar, fără aplicații, fără carduri/key-uri speciale.
Pe card se blochează 25lei (echivalentul a 50 kWh), iar la final se retrage suma de pe card pentru echivalentul încărcării (detalii în imaginea de mai jos).

Pe lângă toate aceste avantaje, mai ai acces la o toaletă și la un aparat de cafea/răcoritoare/gustări.

Costul, așa cum ați socotit de mai sus, ar fi de 0.5 lei/kWh (oare doar promoțional?).
În ciuda faptului că la prima vedere costul de 0.5 lei/kWh este un mega avantaj, acesta poate deveni un dezavantaj în viitor.

Spun asta pentru că eu, dacă ar fi să locuiesc în Ploiești sau în apropiere, nu aș încărca acasă, deoarce costul de 0.5 lei/kWh este mai convenabil chiar și decât 0.7 lei/kWh de la Hidroelectrica.
Iar astfel, e posibil ca în viitor să vedem o ușoară supraaglomerare la punctul de încărcare, iar cei care sunt în tranzit nu ar putea să încarce rapid pentru a-și continua deplasarea.

Bonus, sunt disponibile niște scaune unde să aștepți încărcarea bateriei.

Concluzie

Îmi face plăcere să descriu astfel de locuri de încărcat! Felicitări LedMAX!

Ce aș vrea să văd în viitor? Poate un Plug&Charge.

Acest material nu este sponsorizat, pur și simplu îmi place să promovez lucrul bine făcut.

1 Response

  1. Naivu spune:

    0,5 lei/kWh mi se pare prea putin ca sa fie rentabil. Un pret corect ar trebui sa acopere costul curentului, al administrarii si o minima mentenanta (nu mai vorbesc de amortizarea investitiei si un minim profit). Oricat de convenabila ar fi acum statia LedMax, daca nu sunt acoperite niste costuri de baza, are toate sansele sa dispara in viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.