Al patrulea VW ID.3 se înrolează în proiectul Electromobilitate

Interesul pentru ID.3 rămâne major în Europa, fiind deschizătorul de drum pentru grupul Volkswagen și noua platformă dedicată modelelor electrice MEB.

Cât de dificilă este tranziția pe calea electrificării pentru firmele tradiționale, este ușor de înțeles din experiențele proprietarilor cu probleme de calitate, dar mai ales cu cele de soft.

Proporțional este și interesul comunității noastre de a învăța cât mai multe despre ID.3 și urmașii care se succed cu mare viteză: ID.4, ID.5, ID.6 etc. sau reincarnările platformei comune sub alte mărci ale grupului.

Skoda a început livrările de Enyaq. Seat este aproape de lansare cu El Born (produs tot la Zwickau ca și ID.3), iar Cupra vă deveni o marca 100% electrică și celebra fabrică de la Martorell va produce exclusiv modele electrice. Decizia strategică luată de grupul VW pentru marca SEAT nu este unică, după cum au anunțat în ultima vreme tot mai multe firme tradiționale (Ford-Europa, Jaguar, Volvo), demonstrând că tranziția de la tracțiunea clasică la cea electrică este ireversibilă.

Platforma MEB va fi lansată în 2021 și în gama premium, unde Audi Q4 e-tron se întâlnește cu concurenții germani tradiționali de la Mercedes cu EQA si BMW cu noul iX3, care încă se bazează pe platforme mixte, ca urmare a șovăielilor conducerilor de la Muenchen și Stuttgart, împachetate în devize frumoase de marketing, cum este „power of choice„.

Informații despre ID.3 din București, Cluj și Timișoara

Proporțional cu vânzările noilor modele în România, echipa de proprietari cu electrice din familia VW crește continuu. Cel mai recent participant la proiectul Electromobilitate este Călin Toma din Cluj, care se prezintă astăzi împreună cu exemplarul său:

Salut sunt Călin, am 24 de ani și sunt student. Mă pasionează tehnologia și ideile de viitor.

De ce am ales o electrică ? 

Mă entuziasmează să încerc trenduri noi, accept provocările și pentru mine e important să ofer un feedback la orice idee ce ne-ar ajuta să progresăm.

Mi-ar plăcea ca din ce în ce mai mulți șoferi să se alăture acestei inițiative, iar pentru cei deja aici le doresc cât mai mulți  kilometri electrici.

Calin, ID.3, Cluj

Cu speranța că exemplele stabilite de Tudor și Calin (cu ajutorul financiar al părinților), când au decis să își înceapă traiectoria electrică de pe băncile facultății se vor înmulți, îi dorim mult succes profesional și o carieră îndelungată alături de numeroase modele electrice lui Călin și tuturor celor ce ii vor urma exemplul.

Consum mediu săptămânal

Motivul pentru care avem doar trei valori de consum pentru prima săptămână din martie este explicat de Daniel:

Din păcate eu nu pot oferi datele pe săptămâna trecută.

In ciuda faptului că am resetat de două ori trip computerul, acesta a continuat să afișeze valori negative și astfel nu am date.

Sper ca odată cu update-ul de soft să se rezolve și aceasta problemă care este recurentă.

Daniel, ID.3, Timișoara

In timp ce la ID.3 numeroase probleme de soft au chinuit proprietarii primelor modele, cea specifică consumului săptămânal nu este unică, fiind semnalată de Radu și Darius pentru Renault Zoe.

Tot despre softul buclucaș al ID.3-ului ne povestește și Alex:

Am folosit mașina în oraș (București și împrejurimi) și am avut un drum mai lung până la Focșani.

Chiar și cu versiunea 2.0 a softului a ID3-ului, climatizarea tot nu funcționează așa cum ar trebui, aerul din gurile de ventilație se răcește treptat, iar soluția este fie să crești temperatura, fie să o oprești de tot.

Alexandru, ID.3 București

Din primele imagini de la bord transmise de Călin rezultă că în prima săptămână de primăvară la Cluj, consumul mediu (23.7 kWh/100 km) NU a scăzut încă sub media de la achiziție (23.4 kWh/100 km).

In schimb pentru Cosmin, la București, valoarea din prima săptămână de primăvară (21.5 kWh/100 km) este cu 4.4% mai mică decât cea din perioada rece (22.5% kWh/100 km). Despre condițiile în care a fost realizat consumul mediu ne scrie:

Săptămâna trecută am parcurs 442km cu un consum mediu de 21.5Kwh/100km.

Am experimentat vreme mixtă (soare, ploaie, un pic de zăpadă), iar drumurile au fost tot mixte.

Cosmin, ID.3, București

Ce alte experiențe ați acumulat cu VW ID.3?

Scrieți-ne pe adresa office@electromobilitate.com, la rubrica de comentarii, pe facebook sau Forum. Mulțumim pentru colaborare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.