Al treilea Renault Zoe se alătura echipei compactelor

Cu Șerban m-am întâlnit pentru prima oară în spațiul virtual oferit de media socială și după câteva schimburi de idei a decis să se alăture echipei noastre de proprietari de automobile electrice, implicați în proiectul Electromobilitate, contribuind cu informații despre viața de zi de zi alături de Renault Zoe.

Odată cu participarea lui Serban vom urmări trei modele compacte, care circulă la București (Răzvan și Dan), între Ploiești și București (Radu), la Suceava (Serban) și Timișoara (Laura, Andra și Darius):

  • trei Zoe
  • două Opel Corsa-e
  • un Peugeot e-208

Iată și prima contribuție semnată de Șerban, după o călătorie cu Zoe de la Suceava la Ipotești:

După cum am discutat pe messenger, o să încerc să ajut cauza electromobilității cu informații legate de viața cu Zoe.

Sunt din Suceava și iarna nu a fost deloc blândă cu consumul meu, mai ales că eu folosesc Zoe ca și a doua mașină (cea personala), 60% din timp fiind cu mașina de serviciu. Așa că distanțele săptămânale pe care le parcurg sunt scurte și puține, dar cu ocazia asta puteți face o comparație si cum e cu mașina condusa în regim ocazional.

Voi începe astăzi cu o mini excursie pe care am avut-o de la Suceava la Ipotești, județul Botoșani, la casa memorială a lui Eminescu.

Distanța totală parcursă este de 110 km, primii 55 parcurși în regim de zi, călduț, 13-14 grade cu clima setată pe automat și în regim de drum național (dar nemenajat în depășiri) și ceilalți 55 în regim de noapte cu temperatura scuzata cu 4 grade și farurile pornite. 

Per total o experiență frumoasă și relaxantă. Încă îmi descopăr mașina pe care o am din ianuarie.

Șerban Rotaru, Renault Zoe, Suceava

Consum mediu Renault Zoe

De la coechipierii noștri Radu și Darius, am primit valori de consum, care subliniază că iarna nu a plecat cu totul dintre noi, spre bucuria schiorilor.

In comparație cu compactele grupului Stellantis (Peugeot 208 și Opel Corsa), observăm în continuare cum Corsa realizează cel mai scăzut consum în București, cu toate că în perioada rece Zoe pare mai eficientă. Ne vom abține de la concluzii, până după încheierea primului ciclu de 12 luni.

Electro-leul mic se află singuratic la mare diferență de consum, pe care Tudor continuă să-l studieze intrigat, fiind mai mare decât cel obținut cu cealaltă mașină electrică a familiei (Hyundai Kona).

In direct cu proprietarii

  • Datele de exploatare pentru ZOE din săptămâna 08-15.03.2021, sunt:
  • Parcurs:  936km
  • Viteza medie:  52.3kmh
  • Consum mediu:  17.1kwh/100 km
  • Costuri alimentare:  77lei

Vremea încă rece și condițiile de iarnă și-au arată încă efectele asupra consumului și numărului mai mare de alimentări, deși autonomia a rămas “agățată” de cifra 300.

Singurele probleme însă rămân cele ocazionale de utilizare a navigației native, pe care mă încăpățânează să o folosesc la orice drum. Neactualizată de peste 4 luni, nu învață trasee pe care eu le știu și le folosesc des, nu configurează trasee pe drumuri secundare și se încăpățânează să mă scoată pe cele principale, d-astea… Dar am învățat să trăiesc cu ele.

In rest nimic de reproșat, mașina merge foarte bine și in sezonul rece, e sigură, are confortul așteptat și își face treaba.

Radu Dimofte, Renault Zoe, Ploiești

Ambele Corsa au avut trasee scurte în București, Dan stabilind un record absolut cu doar 8 (opt) kilometri parcurși săptămâna trecută (imaginea din stânga).

Adresez și pe această cale un călduros bun venit colegului electromobilist din Suceava, o zonă din care ne-au lipsit informațiile legate de utilizarea, încărcarea și service-ul pentru automobile electrice.

Bine ai venit Șerban în echipa Electromobilitate! Drum bun alături de colegii de echipă și noi toți ceilalți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.