Audi Q8 e-tron. Perfect, ca un Audi(t)

Audi Q8 e-tron pe care îl avem la dispoziție în ROCHARGE, nu este o noutate în peisajul mașinilor electrice, fiind o evoluție a modelului anterior. Care deja era o mașină de succes, bașca mai era și electrică. Bateria generației curente a adus un plus de 14 kWh (64,7 vs 89 kWh), împreună cu optimizarea trenului de rulare, au readus Q8 e-tron în competiție alături de Tesla Model X și BMW iX.

Iar aceste schimbări se simt din plin, aducându-ne de la Tg. Mureș la Piatra Neamț fără grija autonomiei. Pur și simplu am rulat normal, fără să băgăm în seamă consumul sau alte cifre prezentate în bordul mașinii. Mai ales că am plecat cu 97% SoC. Doar la destinație, forțați de rigurozitatea procedurilor ROCHARGE am aflat că am parcurs 192 km. Iar după două treceri la altitudini de peste 1200m, Q8 e-tron afișa un consum de 22kWh/100km. Pentru un SUV de 5m, nu e un consum nici măcar bun, având în vedere că astăzi traseul n-a fost unul chiar solicitant pentru o electrică.

Dar cu siguranță cumpărătorul de Q8 e-tron nu este chiar așa de preocupat de consum. Doar va fi interesat dacă ajunge în timp util acolo unde are el treabă: la birou, la aeroport, la casa de vacanță de la munte, la hotelul favorit de pe litoral. Sau la restaurantul pe care îl consideră bun pentru că acolo îi vede și pe ceilalți C-leveli din corporațiile în jurul cărora gravitează. Și… cam atât. Bineînțeles, asta la un TCO mai mic decât cel al actualului Q8, cel mai probabil diesel. Pentru că, da, cel care va cumpăra un Q8 e-tron va fi un CFO sau un alt C-level scufundat în rapoarte contabile sau de audit. Sau de un antreprenor a cărui singură bucurie în viață e că a mai redus costurile de producție și operare cu cel puțin un ban.

Iar Audi, ca de obicei, a construit mașina perfectă pentru clienții săi. Deși are un design modern și coerent, Q8 e-tron are grijă să-ți transmită atât la interior cât și la exterior, exact zâmbetul unui contabil căruia îi înmânezi un plan de investiții. Unora le va place. Altora nu.

Altfel, n-ai ce să îi reproșezi. Totul este proiectat, construit și livrat cu maxim de exigență. Și aceasta este într-adevăr electrica care te va ajuta să faci tranziția de la Q8 termic, fără să simți vreo diferență: gardă la sol ca la un Q8 termic, tracțiune integrală la fel de capabilă ca la sora termică, spațiu la fel de generos și confortabil atât pentru ocupanți cât și pentru bagajele acestora. Suspensia este rafinată, mașina îți va asigura tot confortul de care ai nevoie, nesacrificând nevoile de sportivitate atunci când vrei să grăbești ritmul. Are și multe ecrane care afișează tot felul de informații și care preiau tot felul de comenzi. Care merg bine.

Iar autonomie are suficientă să ajungi acolo unde îți propui. Încarcă repede oriunde, atât la stațiile CCS cât mai ales la cele Type2, beneficiind de un OBC de 22kW. Îl poți opera și cu ajutorul aplicației, de pe smartphone-ul tău.

Este mașina perfectă! Bifează tot ceea ce este de bifat. Cu grația, exigența și entuziasmul unui Audi(t).

Modelul testat costă 120.436 EUR. Puteți avea mașina și printr-un leasing operațional de la Autonom cu un cost lunar de 1.731/lună.

ROCHARGE

Acest review a fost posibil prin intermediul ROCHARGE by @VitescoTechnologies
Green Partner: @Autonom.Romania.
Pus pe șosea de: @michelinromania.
Încărcat de: @enelxway • @renovatioecharge • @MOONpowerRO • @MOLRomania
Tehnologizat de: @server.config.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.