Trei ani cu ID.3. Încotro înclină balanța ? Or fi electronii cu ( – ) dar bilanțul e (+)

De curând s-au împlinit trei ani de când un VW ID.3 si-a ocupat un loc în curtea casei, nu vrea să lase loc pentru altcineva și prea curând nici nu i se va impune. Aproape zilnic mă acompaniază pe străzile orașului, ba pentru a merge la cumpărături ba o vizită la părinți/bunici, scurte vacanțe ori la evenimente prin țară și niciodată până acum nu m-a lăsat cu fața în soare..decât atunci când a fost să-l pun la încărcat și mă uitam să nu fie vreun nor.

Într-o idee mai colorată mai jos sunt expuse în galerie câteva date cu privire la cât am parcurs, consum mediu, cât am încărcat precum și costurile legate de încărcare.

Un stil de condus mai „green” , îmbunătățirile software aduse de VW prin cele câteva update-uri dar mai ales posibilitatea de a încărca la domiciliu au redus semnificativ cheltuielile de transport . Acestea adunate toate , împreună cu lipsa problemelor de ordin mecanic înclină balanța spre un mare ( + ) pentru ID . În urmă cu câteva luni am făcut un test de capacitate a bateriei , pe care puteți să-l citiți aici. Rezultatul a fost o degradare în jur de 6% , e de bine , e de rău ? Vom vedea cu timpul, însă în viața de zi cu zi degradarea calculată de către mine e irelevantă având în vedere numărul mic de kilometrii parcurși săptămânal și posibilitatea de a pune mașina la priză în fiecare zi la orice oră.

Din păcate aspectele mai puțin pozitive de care pomeneam în urmă cu un an în acest articol nu s-au ameliorat, cel puțin nu simțitor. Da, sistemul de infotainment e ceva mai fluid, aplicația mobilă are una sau două funcții în plus față de anul precedent , senzorii și procesarea de informații e mai precisă însă per total, comparând cu efortul depus de concurență, VW se află cel mult pe locul doi. Poate strugurii la care nu ajungi sunt acrii dar de cele mai multe ori mi se întâmplă doar să mă urc în mașină , smartphone-ul se conectează automat la Apple Carplay și de acolo nu mai am contact cu nimic altceva în afară de volan. Din acest punct de vedere rămân indecis, mașina e super ușoară de condus și e ” reliable ” dar oare se putea mai bine în 2023 ? dacă e să ne uităm peste gard..cu siguranță DA!

Închei prin a spune că mă bucură mult că piața EV e din ce în ce mai competitivă, publicul e tot mai interesat, stațiile se înmulțesc și se oferă curent la preț competitiv. Cu toate că mașinile ofertate devin încet încet mai accesibile ( cu sau fără ajutorul programelor guvernamentale ) , în următorul an nu întrevăd vreun motiv major de a înlocui ID-ul , așa că mai adunăm amintiri pe care să le putem în viitorul album intitulat anul IV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.