Bilanțul veteranelor și ”conspirația 2024.4.4.4.4”

Zilnic purtăm un dialog susținut cu suporterii și scepticii electromobilității, în care experiențele noastre culese cu migală de mai bine de cinci ani și 2.9 milioane km la volanul ”electrocasnicelor cu roți” sunt de multe ori ”confruntate” cu conspirații mistice, ce circulă și se amplifică în spațiul virtual.

Cu ocazia statisticilor veteranilor am observat că februarie 2024 a fost luna cu cel mai mic consum din ultimii patru ani, pentru patru colegi, care circula cu patru modele 100% electrice, în patru localități diferite.

Să fie oare o pură coincidență? Sau rezultatul celui mai cald februarie de când se fac măsurători?

In loc se repetăm papagalicește ce spun oamenii de știință (cui îi pasă de ce zic ”ei” de mai bine de o jumătate de secol?), lansăm și noi o teorie a conspirației 2024.4.4.4.4. care rezolvă (oare?) misterul celor mai mici consumuri raportate de colegii nostri. Lectură plăcută!

Laura – Peugeot e-208

După mutarea la noua reședință, Laura și Teo au intrat în rândul prosumatorilor, consumul electro-leului devenind o povara și mai mică pentru bugetul de deplasări zilnice, chiar dacă distanța spre locul de muncă a crescut semnificativ.

In acest nou context totalul de km parcurși în februarie a crescut la 473 km, iar consumul a scăzut la 15.3 kWh/100km, cea mai mică valoare pentru luna februarie înregistrată după patru ”ierni” timișorene.

ParcursConsum
202120522.1
202231319.4
202314023.6
202447315.3
Valori pentru luna februarie: Peugeot e-208 – Laura, Timișoara

Radu – Renault Zoe, Crivina (PH)

Bine ai venit primăvară!

Odometru: 134.807 km

In luna februarie, aplicațiile MyRenault/ TRONITY cu care monitorizez mașina, arată ca am parcurs 2376 km și că am încărcat/utilizat: 415/ 370 kWh.

Astfel, rezultă că am consumat în medie 15.5 kWh/100 km.

Din aplicația CarManager, cheltuielile de alimentare (luând în considerare și aportul panourilor foto-voltaice), sunt: 0 lei.

Aplicația FotoSolar dedicată monitorizării activității sistemului propriu fotovoltaic, sintetizează pentru luna anterioară că am produs/consumat casnic: 1.18 MWh/886.87 kWh

Deși căldura se lasă încă așteptată, vremea pe ansamblu e chiar încurajatoare, ziua a început să crească și datele electromobilistice sunt mai favorabile: scade ușor consumul mediu, crește puțin autonomia, aportul panourilor fotovoltaice este mai mare, per ansamblu eficiența binomului EV-FV e mai bună.

Închei cu urarea de La Mulți Ani către sexul feminin, odată cu speranța unei primăveri frumoase!

Drumuri bune tuturor!

Márton – Renault Zoe, Târgu Mureș

Zoe 41 a parcurs în februarie 1306 km cu consum 14.9 kWh/100km pe bord, temperaturi de -1 in Târgu Mureș, deplasare 100% urban.

Am încărcat de 218 kWh din care 148 kWh aport solar. Consumul după pierderi de incarcare 16.7 kWh/100km.

NOTA: din datele furnizate de Márton rezultă pierderi de 12% la încărcare în februarie. Colegul nostru Dan (ID.3, Timișoara) a determinat pierderi de 15% pe termen lung pentru ID.3.


Costurile de încărcare au fost luna trecută 48 ron. Ianuarie și februarie anul acesta au fost mai însorite față de cei trei ani precedenți. Solarul ne-a ajutat să încărcăm mașina din mai mult decât planificasem. 

Tibi – Kia, Niro

Din tabelul în care Tibi documentează informațiile săptămânale și bilanțul lunar, am aflat că în luna februarie a parcurs 765 km cu un consum mediu de 16.6 kWh/100km și un cost pentru energia încărcată de 9.54 lei/100km.

Despre februarie Tibi ne scrie:

Luna trecută am stat mai mult la țară și am făcut naveta din când în când spre București, alte drumuri n-au fost.

Chiar și cu cutia portbagaj montată pe mașină, consumul a fost destul de mic fiindcă am mers doar pe drum național și a fost vreme de primăvară.

Tibi – Kia Niro, București

Bogdan – Peugeot e208, București

La București a fost atât de plăcută a doua jumătate a lunii februarie, încât Bogdan a preferat motocicleta pentru deplasările urbane. Parcursul total adunat din raportările săptămânale a fost de 137 km cu un consum mediu de 18.4 kWh/100km.

Bogdan încarcă masina acasă de la Hidroelectrica și ocazional la părinți, care au un Renault Megane e-Tech, de la instalația fotovoltaică.

Bilanț februarie

Cea mai calda lună – dovadă electromobilistică

La final, am vrut să aflăm pentru cele patru modele veterane cum a evoluat parcursul și consumul în ultimii patru ani, fiindcă în mai multe cazuri am observat că, după primul sezon rece, odată trecută spaima reducerii autonomiei, în al doilea și al treilea sezon, proprietarii raportează valori mai bune: consum mediu mai mic și autonomie estimată mai mare.

Recent Dan (VW ID.3, Timișoara) a subliniat acest aspect în ultimul articol publicat:

Maximele din lunile de iarnă au scăzut față de primul sezon rece (2021-2022), în special datorită optimizărilor de management termic primite prin update-uri, dar și ca urmare a familiarizării cu mașina și a îmbunătățirii stilului de condus în aceste situații.

DanGoina – După trei ierni și 37.000 km – 15% pierderi la încărcare cu VW ID.3

Iată și rezultatul comparației 2024.4.4.4.4

Poate fi doar o întâmplare că toți patru colegi au realizat cel mai mic consum din patru ani, cu patru modele diferite în patru localități diferite în 2024?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.