Cinci articole despre acumulatori, de la extragerea materiilor prime pana la reciclare

Ecoul bun la primul articol recapitulativ, cu care ne-am propus sa readucem in atentia „electrofanilor” (amatorii de subiecte legate de mobilitatea electrica) teme prezentate pe parcursul proiectului, ne incurajeaza sa mai selectam cinci articole pe tema acumulatorilor.

Fiind punctul slab al actualei tehnologii utilizata in tranzitia spre electrificare, acumulatorii sunt punctul preferat de atac al electrosceptcilor. De la extragerea materiei prime, la procesul de productie si pana la reutilizare sau reciclare, fiecare etapa din viata unui acumulator a atras sute de articole negative.

In cele cinci articole selectate mai jos, nu este vorba de functionarea acumulatorilor (ca in primul episod), ci de incercarea de a clarifica acuzatiile, mai mult sau mai putin fondate, impotriva lor. Sunt teme importante, fiindca au devenit o sursa de propaganda impotriva electromobilitatii, care poate fi cotracarata doar cu informatii clare, provenite din surse verificabile.

  1. Despre capacitatea insuficienta de productie pentru acumulatori de tractiune

2. Raspandirea de informatii false si jumatati de adevar pentru intarzierea tranzitiei spre electrificarea transportului rutier

3. A doua viata a acumulatorilor si metode de reciclare

4. Despre reciclarea acumulatorilor

5. Metode eficiente de recuperare a materiilor prime prin reciclarea acumulatorilor de tractiune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.