CoBuild-Ciugud 2023 – invitații și echipa prezentă

Imediat după Earth Day, sărbătorit de echipa noastră la Timișoara, acolo unde a pornit la drum proiectul Electromobilitate în urmă cu cinci ani, am prezentat participanții din toată țara.

O parte din ei au revenit la Ciugud în 13 mai, cu dorința de a împărtăși experiențele proprii alături de un automobil electric în România. Din răspunsurile primite după postarea evenimentului în media socială, știam că vor veni la CoBuild proprietari de modele electrice din Cluj, Craiova, Sebeș și Alba Iulia, ce nu colaborează la proiectul Electromobilitate, și am fost plăcut surprinși de numărul mare al proprietarilor de vehicule electrice ce au venit neanunțați, sau pur și simplu din întâmplare.

După regula ”cine se aseamănă, se adună”, majoritatea au parcat alături de grupul nostru, dând astfel o coloratură și mai mare mașinilor parcate chiar la intrarea în spațiul de expunere CoBuild.

Cu ajutorul lui Dragoș, desemnat fotograf oficial al evenimentelor de promovarea a mobilității electrice organizate de echipa proiectului Electromobilitate, avem imaginile mașinilor participante și ne-am făcut o idee despre atmosfera dialogului purtat pentru mai bine de șase ore la fața locului.

Invitații noștri

Bogdan a venit din Cluj cu un BMW iX, care a devenit un magnet pentru public. După prima participare alături de echipa noastră ne-a scris:

M-am simțit foarte bine, sper să ne revedem cât de curând!

Bogdan, BMW iX, Cluj

Din Craiova a sosit George cu un Opel Corsa. In schimb Claudiu, colegul nostru din Alba Iulia, în loc de Corsa a venit cu un Renault, o mașină de înlocuire, frumos decorată, cât timp Corsa este în service.

Iată ce ne scrie despre această experiență:

Din grupul #konașilor, Nicu a sosit din București, după ce a fost prezent alături de noi și la Păltiniș în 2021.

Din imediata apropiere, Alba Iulia, au sosit două Megane-uri. Pe Ștefan îl cunoaștem mai de mult, de când a participat la un test paralel pe traseul Arad-Timișoara. Ne-am bucurat când a scris, imediat după eveniment, că ar dori să contribuie la proiectul nostru.

Alin a fost la prima participare cu noua sa mașina, care indica la Ciugud 1893 km la bord. Mulți kilometri înainte, cât mai liniștiți și fără probleme!

În trecere sau pur și simplu întâmplător au mai fost un BMW i3, un Volvo XC40 și o Tesla venită din Germania.

Echipa proiectului Electromobilitate

Indiferent dacă au fost la prima, a doua sau chiar a treia participare în 2023 (Țara Dornelor, Timișoara și Ciugud) la evenimentele de promovare a mobilității electrice, văzută de la volanul unor mașini utilizate în România, colegii noștri au venit din toată țara, să susțină efortul de informare și educare continuă despre realitățile vieții alături de un automobil electric, în această fază timpurie de adoptare.

Echipa el-mobil prezentă la Ciugud avea la bord în 13 mai 821.320 km, asa cum a documentat Alex (ID.3, București) cu imaginile de la bord. Adăugând și kilometrajul invitaților, suntem foarte aproape de un parc auto electric în parcarea de la CoBuild cu 1 MILION KM parcurși 100% cu energie electrică în România.

Pentru public este o garanție că au discutat cu omeni competenți, care au câștigat experiență utilizând zilnic mașinile expuse. Informațiile sunt cu atât mai valoroase și veridice, cu cât ”echipa de milioane” prezenta la Ciugud face parte dintr-un grup de pasionați care au furnizat informații amănunțite în fiecare săptămână, însumând un parcurs de peste două milioane km.

Informarea despre avantajele (și dezavantajele actuale, la început de drum) ale utilizării unei tehnologii mai eficiente, aflată în curs de perfecționare, se bazează pe experiențele culese de fiecare participant, în cei peste două milioane km monitorizați în cadrul proiectului nostru, care ne va duce pas cu pas spre o lume mai bună, mai curată și liniștită.

2 Responses

  1. As vrea sa trec și eu cât mai des prin Ciugud. Exista facilități pentru mașinile electrice?

    • Dan Boboescu spune:

      Da, sunt două puncte de încărcare de la panouri fotovoltaice în curtea Primăriei și o stație LEKTRI.CO Type 2 la cabinetul medical din comună. A doua stație donată de LEKTRI.CO este în curs de instalare. Drumuri bune in zonă. Și la Păuca sunt trei puncte de încărcare: două la Primărie și o stație LEKTRI.CO la școală, donată de echipa proiectului nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.