Earth Day Timișoara – cu cine am avut plăcerea?

Aspectul cel mai interesant la evenimentele de promovare a mobilității electrice este întâlnirea numeroșilor vizitatori necunoscuți cu care interacționează echipa.

Curiozitatea, întrebările și uneori prejudecățile acestora, dezvăluie pentru actualii utilizatori ai automobilelor electrice o lume lăsată de mult în urmă, mai precis din ziua în care economiile familiei, sau creditele pentru achiziție, au fost direcționate pentru achitarea primului electro-mobil al familiei.

Pentru a ieși din bula noastră și a percepe grijile celor ce nu au făcut încă pasul, dialogul direct este esențial. Ne dă posibilitatea să înțelegem încotro să direcționăm efortul de comunicare al experiențelor noastre, ce statistici sau articole (mai) tehnice lipsesc. Pentru a reduce teama față de schimbarea epocală prin care trecem, este necesar să împrăștiem ceața generată de cei ce se opun cu îndârjire electrificării transportului rutier.

Vizitatorii înțeleg oarecum cu cine stau de vorbă, toți colegii implicați purtând un ecuson cu numele și modelul mașinii pe care o utilizează. Pentru participanți este însă mai dificil de ghicit nivelul de cunoștințe despre electromobilitate al interlocutorilor și dialogul se leagă uneori mai timid la început, dar în funcție de interes poate deveni profund.

Echipa prezentă la Timișoara

La fel ca la Vatra Dornei, echipa prezentă la întâlnirea cu publicul a numărat 17 proprietare și proprietari de modele 100% electrice, veniți din toată țara, de multe ori cu toată familia.

În ordinea distanțelor parcurse până în piața Operei timișorene:

 • Fălticeni: Mihai, Dacia Spring – cronicarul grupei mici, a ajuns cu Spring-ul la Berlin, 32 articole publicate pe blog.

 • București: Dan, Volvo XC 40 – s-a alăturat proiectului în luna ianuarie și a scris deja patru articole despre singurul XC 40 participant la proiect.

 • Câmpina: Marius, Tesla Model 3 – unul din veteranii proiectului nostru, care a participat mai întâi cu VW e-Up! apoi cu Model 3 SR, colindând țara în lung și lat, plus câteva excursii memorabile în străinatate. Este nelipsit de la toate manifestările de profil. 63 articole publicate.

 • BrașovAndrei, Hyundai Kona – omul orchestră, gata să preia orice aspect organizatoric din mers (MULȚUMIM), care a alergat Kona peste 151.000 km prin țară și până în Grecia. A publicat 56 articole pe blog.

 • Cluj:
  • Laurentiu, VW ID.4 – cronicarul Grupei Mari, aflat la un pas de încheierea celui de al doilea an de colaborare, timp în care a scris 55 articole.
  • Marcel și Dragoș (fotograful evenimentului) – VW ID.3 – unul din cele două echipaje tată-fiu participante la Earth Day, s-au alăturat proiectului după Electro-șezătoarea de la Ciugud în 2022. Au participat la toate evenimentele de atunci și au publicat 3+4 articole.
  • Călin, VW ID.3 – colaborează la proiect începând din martie 2021 și a publicat șase articole.
  • Cosmin, Hyundai Kona – cronicarul #konașilor s-a alăturat proiectului în noiembrie 2021 și de atunci a publicat 83 articole. Prezent la al treilea eveniment cu întreaga familie, după Reșița și Ciugud în 2022.

 • Sibiu: Octavian, Tesla Model Y – este unul din cei trei colegi, care participă la proiect cu cel de al treilea model. A început în iunie 2021 cu un Outlander PHEV, apoi a adăugat un Spring în garajul familiei și recent a renunțat la amândouă pentru o Tesla Model Y LR. Opt articole publicate despre Mitsubishi Outlander și Dacia Spring.

 • Deva:
  • Marcel, Dacia Spring – bine cunoscut comunității după ce a parcurs aproape 76.000 km cu Dacia Spring, a trecut recent la Renault Megane, pe care l-a încredințat fiului sau pentru deplasarea la Timişoara. A scris 26 articole, începând cu mult înainte de a fi proprietarul Spring-ului.
  • Cătălin, Megane – fiul lui Marcel a fost prezent la primul test paralel cu Dacia Spring în 2021 și continuă să îndrăgească condusul electric cu noul Megane al familiei.

 • Timisoara:
  • Doina și Wiwi, Skoda Citigo – au acumulat cea mai îndelungată colaborare la proiect cu aceeași mașină, 150 săptămâni, și au publicat împreună 14 articole.
  • Laura, Peugeot 208 – după 146 săptămâni de colaborare la proiect, Laura este aproape nelipsită de la evenimentele de promovare a mobilității electrice și ne comunică experiențele prin intermediul lui Tudor.
  • Dan, VW ID.3 – s-a alăturat echipei în iulie 2021, participă de cate ori poate la evenimente și a publicat patru articole pe blog
  • Florinel, Hyundai Kona – după ce a participat la Electro-sezătoarea de al Ciugud cu un Spring, anul acesta ni s-a alăturat de patru săptămâni cu Kona. Mulțumim pentru imaginile din dronă și cele două articole publicate pe blog.
  • Tudor (coordonatorul evenimentului), IONIQ 5 – pentru primul eveniment al anului, cel de la Vatra Dornei, l-am prezentat pe Tudor ca fiind Mr. Electromobilitate! Este unul din veteranii proiectului, care a început colaborarea cu un Hyundai Ioniq în 2019, a trecut la Kona în 2020 și IONIQ 5 în 2021. Pe lângă experiențele minuțios documentate cu fiecare model în 65 de articole, ce conțin și excursiile din țară și străinătate, Tudor este autorul statisticilor publicate lunar de lektri.co în RO e-mobility index. Indexul a devenit sursa de unde luăm pulsul progresului înmatriculărilor din România. MULȚUMIM Tudor pentru efort și rezultate!

La fel ca la majoritatea evenimentelor organizate începând din 2020, alături de noi a fost Claudiu Suma de la lektri.co, partenerul nostru pentru ediția din acest an Earth Day – Timișoara.

Dacă durata colaborării la proiect sau numărul experiențelor împărtășite sub formă de articole publicate pe blog cu cei interesați nu v-au convins, poate cei peste 630.000 km 100% electrici, tăcuți și fără gaze de ardere la eșapament, acumulați de echipa prezentă la Timișoara, sunt mai convingători.

Cu cine am avut placerea?

Acuma, după ce aveți o imagine mai amănunțita a interlocutorilor din 22 aprilie în Piața Operei timișorene, am fi deosebit de interesați să aflăm cu cine am avut plăcerea?

 • Ce lucruri noi ați aflat despre mobilitatea electrică?
 • Ce modele v-au atras atenția?
 • Ce altceva ați dori să ne transmiteți nouă, participanților și comunității?

Ne bucurăm să auzim de la timișorenii care au fost prezenți la eveniment la rubrica de comentarii, în media socială sau pe adresa office@electromobilitate.com.

MULȚUMIM pentru interes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.