Cu Kuga în vacanță – Introducere + prima zi

Săptămâna trecută (15-20 August) Tesla s-a odihnit acasă sub prelată, timp în care a consumat 2% din baterie fără nicio intervenție (nici măcar nu am verificat-o în aplicația mobilă). Mai jos atașez poza din Tessie care afirmă acest lucru. 

Intre timp, cu permisiunea voastra, as dori sa va fac un rezumat al călătoriei prin țară cu cealaltă mașină (o Kuga model 2022, hybrid, 2.5 Duratec FHEV 190CP CVT FWD). 

Având în vedere că am avut un timp limitat și o listă de obiective de vizitat predefinită, am ales sa plecăm cu Kuga vs. Tesla, iar pe parcursul povestirii, voi încerca să menționez și unde am găsit această alegere ca fiind mai bună.

Țineți aproape, iar la final voi menționa detaliile despre consum și costuri!
Deci, haideți la drum!

Ziua 1 – 15 August:

Plecare Sabareni spre Alba Iulia (cu intenția de a traversa Transalpina).

Am plecat la ora 7:00 de acasă, însă pe autostradă spre Pitești ne-a prins o ploaie torențială care a schimbat condițiile de mers (max 80 km/h). Din păcate alți șoferi nu țineau cont de aceasta situație și goneau cu peste 120 km/h aruncând apa în toate părțile. Consumul pe autostradă este în imaginea de mai jos:

Din pacate la micile opriri am găsit o grămadă de gunoaie aruncate peste tot.

Primul popas a fost la Frincești (după 183 km), Jud Vâlcea, la rude, unde ne-am bucurat de revederea după mulți ani și am luat prânzul „bio”. Am vazut vițelușii, porcușorii, găinile, păunii și am mâncat porumb fiert la final. Ne-am continuat drumul după câteva ore, cu amintiri frumoase și burta plină! 

De la Frincești, am pornit spre Novaci (intrarea pe Transalpina).  Pe drum, am mai făcut o oprire la Pădurea Colorată (Baia de Fier – 47 km) unde ne-am bucurat de vreme frumoasă mergând printre copacii de poveste. Aici am întâmpinat prima situație în care Kuga s-a descurcat mai ușor decât s-ar fi descurcat teoretic Tesla, la parcarea pe marginea drumului (asfaltul era mult mai sus, fiind turnat recent, iar zona de parcare era plină de nămol de la ploi).

Am ajuns pe Transalpina după Novaci, unde stătea să plouă. Locurile de popas pe drum sunt la o diferență de nivel semnificativă față de asfalt, însă Kuga s-a descurcat ok. Mare atenție pentru mașinile cu garda joasă.

Pe la Stâna Ștefanu, a început să plouă în reprize de câteva minute, însă am prins și pauze, unde am reușit să ne alăturăm unei hore special organizată de Sf. Marie.

Ne-am continuat drumul pe Transalpina spre lacul Oașa, unde am observat cât de mult a scăzut nivelul apei, peisajul incredibil, mai ales când am ajuns la barajul și lacul Tău Bistra.

Într-un final, după 414 km, am ajuns la ora 20:00 la cazarea din Alba Iulia (un apartament cu 2 camere, fix în fața intrării în cetate). Am despachetat strictul necesar, am luat cina la locația de la parter (un Kebap) și am mers la somn pentru a încărca bateriile noastre pentru a doua zi.

Cazarea aceasta nu a avut posibilitate de încărcare, era într-un bloc cu 8 etaje fără prize la parter în parcare, dar am avut locul de parcare rezervat.

Rezumat traseu ziua 1

Detaliile traseului din bordul masinii:

  • 8:27h timp de condus;
  • consum mediu: 5.6 l/100km;
  • Parcurs 414 km, din care 116.8 km electric.

Va urma…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.