Dacia Spring – alternative (episodul 2)

Indiferent care sunt motivele pentru care suntem interesați de un automobil electric, așa cum scria Polestar într-un recent material promotional:

Fiecare mașină electrică este un pas în direcția bună.

Fiecare mașină electrică care înlocuiește una cu motor termic reprezintă doi pași în direcția bună.

Promo Polestar 2

Pornim la drum cu optimism în serialul Dacia Spring, cu ipoteza că interesul pentru achiziție este foarte mare, așa cum a semnalat primul val de înscrieri, dar și cu realismul că livrările și subvențiile rabla plus nu vor ajunge pentru toți cei interesați în 2021.

In locul situației părinților sau bunicilor, care au așteptat mai mulți ani pentru livrarea unei Dacia, după ce au plătit prețul integral, astăzi există numeroase alternative pe piața locală și europeană second hand. Bazându-ne pe garanția de opt ani a acumulatorilor, simplitatea mecanică și numărul redus de piese în mișcare, care determină o uzură mai redusă și întreținere mai simplă decât la motoarele termice, ne orientăm privirea spre ce alternative rulate există în aceeași gamă de preț cu Dacia Spring.

Alternative – după preț și specificații tehnice

Sursa: Comunicat de presă Renault

Cele mai apropiate modele rulate de prețul de achiziție al Daciei Spring sunt VW e-Up!, Skoda Citigo și Seat Mii, într-un cuvânt tripleta grupului VW, lansată în 2020, Smart EQ Forfour (produs la Nove Mesto în Slovenia pe aceeași platformă cu Renault Twingo) și noua variantă electrică pentru Renault Twingo, lansată anul trecut.

Chiar dacă Smart EQ Forfour și tripleta grupului VW nu se mai produce în 2021, la nivel european s-au înmatriculat 21.942 de e-Up! în anul 2020, din care 10.839 în Germania, unde livrările au continuat și la începutul anului 2021, când s-au înmatriculat 3.661 exemplare în lunile ianuarie și februarie.

In plus, 14.120 de Citigo, 7.364 Mii și 27.218 Smart (Fortwo +Forfour) au fost inmatriculate in Europa in 2020.

In România, parcul auto electric cuprindea la sfârșitul lunii februarie 2021:

  • 429 e-Up!
  • 366 Citigo
  • 230 Smart Forfour

Câte un exemplar din fiecare model participă la proiectul Electromobilitate, prin urmare aveți posibilitatea să urmăriți săptămânal atât evoluția consumului și autonomiei în funcție de anotimp și condiții de exploatare, cât și problemele tehnice apărute și modul de rezolvare.

Sursa: blog lektri.co

Asa cum scriam la finalul primului episod:

Pentru toți cei deciși să pornească alături de noi pe calea electromobilității în 2021, care nu vor „prinde” anul acesta o Dacia Spring cu subvenția rabla plus, există piața automobilelor rulate, la prețuri mult mai rezonabile decât cele noi fără subvenții.

Dacia Spring – între cerere, ofertă și programul rabla plus 2021

SHOWROOM virtual electromobilitate

Dacă v-am trezit interesul pentru automobile electrice rulate cu istoric cunoscut, ca alternativă la Dacia Spring (fără subvenție), urmăriți rubrica noastră SHOWROOM, unde vom publica informații despre automobilele participante la proiectul Electromobilitate. In acest fel veți cunoaște detaliile exploatării de zi cu zi a diferitelor modele și veți știi ce să verificați, când decideți să achiziționați un vehicul electric rulat din țară sau străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.