Dacia Spring – imagini de călătorie

De la ultima întâlnire cu Marcel la Deva, pe durata încărcării din etapa finală a raidului Trans Carpatica spre Timișoara, am observat o creștere rapidă a kilometrajului noului Spring.
Springul lui Marcel între Model 3 și IONIQ 5 la stația Kaufland din Deva

Fiindcă peste 1500 km, care au ridicat totalul la 5452 km, nu se pot acumula de un șofer amator într-un timp atât de scurt doar în oraș, am fost curioși să aflăm pe unde au călătorit Marcel și Spring-ul în cele două săptămâni de când nu ne-am văzut.

Am primit o frumoasă colecție cu imagini culese din drumețiile alături de Spring, toate cu mult dincolo de limitele orașului, unde gurile rele bârfesc că ar fi limitat de autonomia redusă în sezonul rece.

Casacada Clocota

Ciugud

Comuna Ciugud din apropiere de Alba Iulia și-a făcut un bun renume prin lansarea unor proiecte cu fonduri europene, printre care și stația de încărcare cu energie fotovoltaică de lângă primărie.

Teiuș – cel mai mare nod feroviar din județul Alba

Mănăstirea Râmeți

Obiectivele de mai sus nu au fost vizitate într-o singură excursie. Poziționarea pe harta județelor Hunedoara și Alba o găsiți aici.

Consumul mediu săptămânal

Reprezentarea consumului obținut de Marcel cu Spring alături de valorile realizate de Doina și Wiwi cu Citigo, strict în zona Timișoara, nu reprezintă o comparație directă între cele două modele electrice, prețul de achiziție pentru Citigo fiind cu 25% mai mare în 2020 decât cel al Spring-ului în 2021. Din păcate, celălalt candidat la această comparație, Ozone 3, a suferit anul acesta mai multe defecțiuni, care l-au imobilizat la Baia Mare.

Știind că Marcel și Spring-ul său se află în drum spre Cluj, așteptăm cu mult interes o relatare a experiențelor acumulate în primii 6.000 km. Drum bun în continuare Spring!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.