Dacia Spring și VW e-Up! rămân cele mai accesibile modele electrice noi și în 2022

Prețul de achiziție rămâne un element descurajant pentru multe persoane interesate de un automobil electric.

Cu toate că varietatea ofertei de modele noi se dublează în fiecare an cu noi apariții interesante, cantitățile produse sunt cu mulți pași în urma cererii, o situație în care prețul de ofertă rămâne ridicat, ba chiar a crescut în repetate rânduri în 2021 pentru cele mai îndrăgite variante.

Spring și e-Up! sunt cele două excepții, care (doar) după aplicarea subvențiilor devin cele mai accesibile modele din gama Dacia și VW. Deși se anunțase stoparea producției pentru tripleta mini VW la finalul anului 2020, e-Up se încăpățânează să fie în fruntea clasamentelor de înmatriculări europene, dovedind că mașinile mici de oraș se bucură de o cerere solidă.

În acest context, VW a decis să continue producția unei game cu dotări superioare în 2022, ridicând prețul de pornire. În configuratorul VW Romania am găsit următoarea ofertă în stoc.

Captare ecran VW Romania, 15 ianuarie 2022

Pentru cei întreprinzători, doritori să utilizeze e-Up sau Spring la drumuri mai lungi, trebuie spus din start că este posibil, dovezi fiind călătoriile lui Marius cu e-Up și cele mai recente întreprinse de Marcel cu Spring-ul, dar trebuie mult timp și răbdare pentru încărcările repetate, datorate acumulatorilor mici cu care sunt echipate cele două modele.

Consumul mediu săptămânal

Recompensa pentru răbdare vine odată cu consumul redus, care fac din e-Up și Citigo cele mai economice modele participante la proiectul Electromobilitate în această perioadă mai rece, când majoritatea colegilor au trecut de 20 kWh/100km consum mediu săptămânal.

Chiar și în aceste condiții, Laszlo ne scrie:

La noi curentul încă e 0.66 lei/kWh pentru că am un contract care expiră în Martie. Între timp am făcut contractul pentru panourile solare 4.6 kW, urmează ca până în Martie să fie instalate și atunci vom începe recuperarea investiției, până vom merge pe 0 lei (sper).

Invitație la colaborare – proprietari Fiat 500e, Renault Twingo și Dacia Spring

După test drive-ul de la Păltiniș în cadrul evenimentului ElectRoMania V, am rămas cu toții plăcut impresionați de performanțele noului Fiat 500e. Suntem interesați să urmărim pentru 12 luni informațiile de consum și costurile de încărcare și întreținere pentru acest nou model, foarte bine primit în Europa.

Alte două modele de mare interes sunt Renault Twingo și Dacia Spring. Cu toate că Marcel a fost extrem de activ și a descris în amănunt experiențele sale cu Spring-ul după primii 12.000 km, cazul său de utilizare este mai degrabă atipic. Dacă utilizați Spring-ul zilnic pentru naveta în oraș sau în zonele peri-urbane vă invităm alături de echipa noastră pentru o călătorie electrizantă în 2022. Scrieți-ne pe adresa office@electromobilitate.com.

Vă așteptăm cu mult drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.