De la lume adunate – primele neplăceri cu Peugeot e-2008

Cu oarecare îngrijorare am aflat săptămâna aceasta că cele două Peugeot-uri e-2008 din garajul nostru virtual sunt urmărite de probleme mărunte, dar agasante.

Fiind in perioada de garanție, nu implică cheltuieli din partea proprietarilor, dar le vom monitoriza cu grijă, pentru a afla cum au fost rezolvate sau dacă au apărut altele noi.

Pentru început să-i dam cuvântul lui Silviu Matei:

Rezumatul pentru săptămâna trecută: 870 km cu 19.1 kWh/100 km si 43 km/h medie orara. Mențiuni: Am avut un drum către Constanța (Năvodari) cu următorul consum.

1. Drum dus: București Pallady – A2 – Mol Cernavoda – A2 – Năvodari 241 km cu 22.2 kwh/100 km consum.

1.1 Plecare cu 96% de la Penny Pallady 110 km/h cu vânt din fata de 35 km/h până la Mol Cernavodă (161 km).

1.2 Încărcare de 40 minute de la 10% la 65% la Mol Cernavodă (stația a limitat puterea de încărcare la 10 kW, când a atins 65% bateria. Eu presupun ca stația nu tine puterea mare pentru mult timp).

1.3 Drum pana in Năvodari cu 130 km/h cu vânt din fata de 20 km/h, am ajuns cu 15% (80 km).

Concluzie: Mol-ul din Cernavodă ajută la scurtarea timpului cu aproximativ 20 minute sau oprire de urgență sau nu mai este nevoie să pleci din București cu 95%+ baterie, dar cu un cost (29 ron acum, 44 ron pentru DC in viitor).

2. Drum întors: Kaufland Constanta – A2 – Ieșire de pe autostradă din cauza aglomerației, prin Fundulea – București 212 km – 15.4 kWh/100 km consum, 93 km/h viteza medie.

2.1 Plecare cu 99% de la Kaufland Constanța

2.1 Viteza de 100 km/h pe cruise control adaptiv

2.2 Ajuns in București cu 26% baterie

Silviu Matei, proprietar Peugeot e-2008

Intre Silviu și Ovidiu Necula, noul coleg de echipă care ajută cu informații și articole proiectul Electromobilitate s-a legat imediat un dialog pe teme specifice e-2008.

Iată ce aflăm din schimbul de experiență al celor doi proprietari de Peugeot e-2008, despre consum și despre unele probleme timpurii, ce se rezolvă in garanție:

La începutul săptămânii am avut o singură dată probleme cu pilotul automat, dar m-am programat oricum în service săptămâna viitoare pentru verificări suplimentare.

Colegul nostru cu e-2008 Constantin Alex Sumanariu are și el se pare aceleași zgomote și șocul la viteze mici, când iei piciorul de pe pedala de frână. La tine cum este?

Ovidiu Necula

Erorile au avut același mesaj, doar că prin diferite forme: „go to Peugeot service” si aveau legătură cu bateria și cu sistemul motor al mașinii. Inclusiv problema cu pilotul automat și încă o problemă, care face ca în anumite situații (random, din câte am văzut până acum) să se oprească încărcarea rapidă, pe DC, și să nu mai meargă repornită încărcarea si masina.

Pentru toate am fost in service și ei au resetat toate erorile și au făcut teste, dar nu au putut face altceva, acum trebuie să revin eu cu alte detalii când mi se mai întâmplă, documentate mai bine (cu video).

Cu șocul la viteze mici, îl am și eu dar nu am dat mare importanță.
Eu conduc mai sportiv și de aceea consumul se stabilizează la 18 kWh/100 km, sunt sigur că în mâinile cuiva mai liniștit se poate stabiliza la 16 kWh/100 km.

Silviu Matei

Influența traficului de școală asupra consumului

Despre modelele electrice produse de grupul francez PSA, pe o platformă comună, am aflat până săptămâna trecută consumul și utilizarea de la Laura (e-208, Timișoara), Silviu (e-2008,București) și Razvan (Opel Corsa-e).

Săptămâna aceasta li s-a alăturat Ovidiu Necula din București, cu informații despre cel de al doilea e-2008 din garajul nostru virtual.

Consum Ovidiu Necula, Peugeot e-2008

Mers doar prin Bucuresti și s-a simțit la consum odată cu începerea școlii întrucât s-a aglomerat destul. Consumul a ajuns și la 18,2 kWh/100 km uneori. Până să înceapă școala nu treceam de 16 kWh/100 km.

Ovidiu Necula, Peugeot e-2008

Impactul traficului de scoală a fost sesizat Corsa lui Răzvan care ne scrie:

A început școala, aglomerația in București a crescut, viteza medie a scăzut, dimineața este mai frig, consumul a crescut la 13.8 kWh/100 km, viteza medie: 18km/h.

Razvan Andrei, Opel Corsa-e

Cu speranța ca bolile copilăriei vor fi rapid rezolvate la e-2008, așteptăm cu interes să aflăm impactul sezonului rece asupra consumului și implicit autonomiei acestor modele aflate înainte de prima iarnă in Romania.

Silviu Matei, Ovidiu Necula, Răzvan Andrei și Dan Boboescu

5 Responses

 1. Valentin Giuglea spune:

  Daca atunci cand am inceput “sa studiez” piata masinilor electrice, cei de la Peugeot ar fi avut in stoc dotarea care as fi vrut-o eu, atunci as fi cumparat un e-2008.
  Acum parca ma felicit ca am luat o Kona…

 2. Claudiu spune:

  Citez: „încă o problemă, care face ca în anumite situații (random, din câte am văzut până acum) să se oprească încărcarea rapidă, pe DC, și să nu mai meargă repornită încărcarea si masina.”

  Am vazut aceeasi problema pe youtube la e208. Solutia: decuplezi bateria de 12v cateva minute.
  Se pare ca au o problema de soft.

 3. Ovidiu Necula spune:

  Salut, problema a fost identificata de Peugeot si sunt deja 2 soluții: un update de soft si in alte cazuri inlocuirea incarcatorului onboard din mașină in functie de erorile citite la diagnoză.

 4. DRAGAN SILVIU spune:

  Dupa un an mi-a picat „incarcator baterii tractiune”.Din drive daca incetineai putin intra in parking si era necesar sa te opresti in timpul mersului sa actionezi drive-ul.La fel si la mersul inapoi.Piesa este constisitoare (fiind in garantie nu a fost in sarcina mea achizitia) si drumul din Franta si monatarea este de durata (3 saptamani de regula).

 5. Ovidiu spune:

  Și la mine a fost onboard charger ( in traducere = încărcător baterii tracțiune). Am așteptat aproape 4 săptămâni sa vina piesa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.