Doar in Norvegia…

O scurta privire la primele 20 de modele inmatriculate in Norvegia de la inceputul anului 2020, dezvaluie un tablou unic in lume.

Numarul modelelor electrice depaseste pe cel al automobilelor echipate cu motoare cu ardere interna consistent in fiecare luna din 2020, dupa ce la finalul anului 2019 au ajuns la paritate.

Sursa: ofv.no

Norvegia nu este o piata auto majora, nici macar la dimensiuni europene, dar politica consistenta de peste 20 de ani pentru promovarea electrificarii au plasat-o intr-o pozitie de invidiat pentru toti iubitorii de aer curat si strazi linistite. Analiza atenta a pietii norvegiene are valoarea unei priviri in viitorul electromobilitatii din alte regiuni.

Prima intalnire „live” cu Audi e-tron in Germania, octombrie 2019, pe drumul cu TM 3 spre Norvegia

Clasamentul primelor 20 de modele inmatriculate de la inceputul anului 2020, nu lasa vreo indoiala asupra preferintelor norvegienilor pentru masinile electrice si hibride. Primul loc ocupat de Audi e-tron este un semnal serios pentru Tesla, care a dominat copios aceasta piata cu Model 3 timp de un an, dar a generat nemultumirile clientilor cu service-ul sub asteptarile acestora.

Fiind o piata matura pentru mobilitatea electrica, atat din punct de vedere al ofertei, cat si al retelelor de incarcare si cea de service-uri calificate pentru interventii la vehicule electrice, este de asteptat ca atat noile modele anuntate pentru anul 2020 de producatorii europeni, cat si exporturile din China, sa fie in competitie directa pentru buzunarul unui public foarte avizat.

Dupa sincopa cauzata de pandemie, cea de a doua jumatate a anului, ne va dezvalui cine sunt castigatorii acestei competitii, de unde vom putea anticipa evolutia generala a vanzarilor in Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.