Doua milioane Elektroautos pana in 2022 in Germania ?

Dupa cateva zile petrecute in spatiul vorbitor de limba Germana, cacofonia stirilor legate de eletromobilitate nu poate genera decat deruta, atat pentru un vizitator, dar mai ales pentru localnici.

Pe de o parte, executivi din industri auto germana declara ca publicul european nu ar fi interesat de automobile electrice. Succesul Tesla Model 3 in primele luni de vanzare in Europa, vanzarile record de BMW i3 si cresterea cu 90% in primele sapte luni, fata de anul trecut, demoleaza aceasta afirmatie.

Pe de alta parte este vocea politicienilor, care cu o doza exagerata de optimism au prognozat un milion de automobile electrice pe soselele germane pana in 2020, in timp ce industria isi taraia picioarele, rezultatul fiind ca la inceputul anului 2019 in Germania erau inmatriculate 83.000 modele 100% eletrice si 67.000 de hibrizi plug-in. Mai este cale lunga pana la milion.

Cu toata aceasta ramanere in urma fata de „plan”, visele despre doua milioane de automobile electrice inmatriculate in Germania pana in 2022 sunt sustinute de la cea mai inalta tribuna politica.

Ca trecator prin spatiul geografic cu pricina, in care SUV-uri monstruoase turbo diesel, majoritatea inmatriculate ca masini de servici, trec ca vantul pe langa orice misca pe Autobahn, nu poti decat sa stai, sa privesti si sa te intrebi cum va arata industria auto germana in viitorul nu prea indepartat, cand, dupa oprirea centralelor electrice nucleare, se preconizeaza si inchiderea celor pe carbune?

Cat despre cele doua milioane de masini electrice in 2022, am zice noi … poate cu ajutorul Tesla ! … ca tot vuieste presa germana ca ar fi in cautarea unei locatii pentru o fabrica europeana pe teritoriul Germaniei.

Daca Tesla repeta „minunea” de la Shanghai, prin care de la prima sapatura pana la inceperea probelor tehnologice, pentu asamblarea Model 3 „made in China”, au trecut doar sapte luni, s-ar putea ca asa numita „invazie Tesla” in teritoriul EU, sa se transforme intr-o perceptie despre un produs de calitate „made in Germany”, dintr-o data laudat de presa locala.

Ar fi o posibila cale ca Tesla sa puna serios umarul la cele doua milioane Elektroautos din visele politicienilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.