Informatii proaspete culese din „garajul nostru”

Pe baza datelor comunicate de proprietari, am actualizat graficele de consum de saptamana trecuta pentru cele doua Hyundai Ioniq, care circula in Sibiu si Timisoara si pentru Tesla Model 3, Long Range, tractiune spate, aflata in drum spre Motor City, Michigan.

Ionica nu se dezminte si ramane un partener foarte economic de drum cu un consum mediu de 11.7 kWh/100 km, foarte apropiat de valoarea teoretica indicata in specificatia tehnica 11.5 kWh/100km. Costurile de intretinere au ramas ZERO, dupa aproape 18.000 kilometri parcursi incepand din septembrie 2018. Cheltuielile cu energia electrica se mentin sub 7.50 lei pentru 100 km.

Comparatia intre consumul mediu saptamanal realizat de echipa Porsib la Sibiu si Tudor, tot cu un Ioniq, la Timisoara, arata variatii mici ale consumului obtinut de conducatori diferiti in teren diferit, cu o singura exceptie, pentru care motivul este cunoscut: viteza mare pe autostrada.

TM 3 asteapta cuminte la Nuernberg sosirea unui adaptor pentru incarcare rapida CHAdeMO, promis de echipa prietenoasa de la Tesla Service Center pentru saptamana viitoare.

Pe drumurile intortocheate din zona turistica din apropiere, cu numeroase restrictii de 30 km/h, TM 3 s-a multumit cu 11 kWh/100km, ceea ce a determinat ca media consumului de la achizitia masinii sa coboare la 14.4 kWh/100km.

Cealalta Tesla Model 3 long range, tractiune spate, „de serviciu” in desertul din Nevada, acumuleaza rapid mile cu naveta zilnica, dar si cu excursii de care se bucura cei doi rasfatati patrupezi ai familiei, cand sunt lasati sa astepte pentru mici cumparaturi cu „dog mode” on. Impactul asupra consumului este rezonabil, iar confortul tuturor in arsita din Las Vegas are prioritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.