Drumuri tot mai lungi de primăvară – echipa Kona

In săptămâna când electromobiliștii discută (aproape doar) despre sosirea Tesla în Romania și posibilitatea de a achiziționa trei modele, S3X, prin programul rabla plus, despre alte modele electrice s-a discutat în media socială mai mult din punctul de vedere al vânzării, pentru un upgrade la visul majorității.

Nu este un fenomen local și statisticile globale de înmatriculări, dovedesc că cei mai mulți clienți au decis să pășească în complexul univers al electromobilității alături de Tesla.

Împotmolită în lipsa chip-urilor, industria auto suferă și Hyundai nu face excepție, lansarea producției pentru noul IONIQ 5 fiind întârziată. Până la apariția noului model, vom păstra atenția concentrată pe Kona și Ioniq, ca reprezentanți ai primelor două generații de modele electrice, economice și fiabile ale grupului coreean.

Consumul mediu săptămânal

Toți cei șapte membri ai echipei au transmis valori primăvăratece pentru consumul mediu și autonomia Ko(a)nelor, foarte apropiate de consumul mediu indicat de EVdatabase și tot mai apropiat de idilicele valori WLTP.

Intre consumul minim și cel maxim diferența este mai mică decât cea din sezonul rece, determinantă fiind eficiența motorului și a electronicii, odată ce consumul suplimentar pentru pre-încălzire a fost eliminat.

În direct cu proprietarii

Dan – București

Săptămâna aceasta am acumulat următoarele cifre:

  • distanța parcursă: 172.5 km
  • consum mediu: 11.5 kWh/100 km
  • viteza medie: 26,2 km/h
  • temperatura medie: 19,1 °C

Am avut o oră de încărcare la Ikea, deci 10% în baterie. Marți am programată vizita la Țiriac pentru constatare și ITP.

Fun fact: administratorul m-a întrebat dacă am mai încărcat, fiindcă nu s-a mai „mișcat” contorul, însă m-a tot văzut plecat de acasă 🙂

Tudor – Timișoara

In 3 Mai am parcurs drumul Recea-Cristur (jud. Cluj) – Timișoara – 430 km. In rest pe lângă casa și prin împrejurimile Timișoarei.

Urmează să merg la revizia de un an cu Kona și voi trimite informațiile săptămâna viitoare.

Attila – Timișoara

Săptămâna trecută Kona a parcurs 74 km, cu un consum mediu de 15.25 kWh/100 km.

Smart EQ nu a avut nevoie de încărcare săptămâna trecută, șoferul a fost în vacanță 🙂

Andrei – Brașov

Săptămâna asta am parcurs 2397 km, cu un consum mediu de 15 KWh/100 km. În această perioadă am încărcat 386,92 KWh cu un cost total de 235,06 RON.

Am avut de rezolvat câteva treburi prin ţară şi am avut nişte trasee mai lungi, aşa cum se poate observa şi în tabelul de mai jos.
image.png
O bună parte din drumurile astea au fost făcute în regim de Drum Expres + Autostradă, ceea ce a presupus rulaj constant cu viteze de 100-130km/h, de acolo şi consumul mai ridicat.

Pe Bucureşti-Piteşti am testat şi rulajul pe modul ECO, cu 130 km/h pe CC. Absolut nici cea mai mică diferență de consum, doar maşina mai anemică per total. Am impresia că modul ECO pe Kona e ca Speak la Chefi la Cuţite – are un rol presonajul, dar e mult mai bine fără.

Totodată am început să folosesc Carge pentru încărcarea la staţiile Renovaţio (mie abia astăzi mi-au intrat cupoanele de la Kaufland…. am şi eu nevoie de 2 ori de ele şi atunci doarme Kauflandul).

Mi se pare foarte comod modul pay-as-you-go, nefiind nevoid să fac „depozite” în eCharge. Aplicaţia văd că merge şi pentru staţiile E-ON.

Cristian – Cluj

A fost o săptămână liniștită fără ieșiri sau drumuri lungi, doar job, shopping și acasă. Consumul este unul foarte bun și asta datorită temperaturilor foarte prietenoase cu electronii.

Titus – Sibiu

Am făcut și eu o excursie de o zi: Sibiu, Șinca Veche(BV), Sâmbăta de Sus, Cârțișoara, Sibiu. De la Șinca Veche spere Sâmbăta am mers pe un drum paralel cu DN1, care era în lucru și porțiuni mari nu erau asfaltate :(.

Când o să fie terminat o să fie mai frumos ca DN1!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.