Echipa Stellantis la electro-șezătoare și la revedere Dan!

Echipa sub-compactelor a avut întotdeauna o prezență bună la evenimentele organizate pentru promovarea mobilității electrice.

Electro-leul (Peugeot e-208) a fost nelipsit, fie cu Laura sau Tudor la volan, iar ZOE și Corsa au venit și ele de la Arad (Dragoș), București (Răzvan), Ploiești (Radu), Târgu Mureș (Márton) și Timișoara (Andra și Darius).

În 14 mai la Ciugud, echipa Stellantis a fost 100% prezentă, așa cum s-au anunțat, chiar dacă ulterior Claudiu a fost răpit de alte priorități, un necaz des întâlnit la cei ce sunt prea aproape de casă.

Iată ce ne povestesc colegii din echipa Stellantis despre experiența din ultimul sfârșit de săptămână.

Claudiu – Corsa, Alba Iulia

Experiența de la electro-sezătoare a fost una deosebit de frumoasă. Am întâlnit „avatarele” de pe facebook, niște oameni minunați cu care am povestit non-stop despre pasiunea noastră comună: mașinile electrice.

Singurul minus a fost că în cele cateva ore petrecute împreună nu am avut timp să conversez cu toți atât cât mi-aș fi dorit. Poate chiar am plecat brusc din vreo discuție și am uitat să mă mai întorc. 

A fost prima dată când am intrat în școala din Ciugud, cu toate că merg regulat prin comună de vreo 12 ani. Domnul de la primărie (Dan Lungu), împreună cu doamna profesoară au subliniat un lucru esențial:

degeaba ne încărcăm mașinile de la soare, degeaba poleim străzile cu aur… dacă nu investim în educație toate se vor ruina și fiecare va trăi izolat în bula lui”.

Am fost impresionat să văd colegi care au venit de departe la Alba Iulia special pentru eveniment. Din păcate, nu am reușit să mă țin de grup până la sfârșit, deoarece am avut unele chestiuni de rezolvat, fiind localnic din zona Alba Iuliei.

Corsa lui Claudiu (roșie) și cea venită cu Dan de la București în schimb de experiență la Ciugud

De menționat, Dan mi-a conectat un device la mufa OBD și mi-a citit parametrii. Surpriză: 99,31% SoH (state of health). Aparent e foarte bine, având în vedere că nu menajez mașina deloc. Se pare că încărcarea lentă acasă e responsabilă cu menținerea acestui nivel ridicat.

Mulțumesc tuturor!

Laura – Peugeot e-208, Timișoara


Peugeot-ul e208 a parcurs 604 km cu un consum de 15 kWh/100km. Acest drum a avut mai multe premiere pentru mine și sper să mă conving să vă spun mai multe într-un articol.

Dan – Corsa, București

  • Consum mediu: 14.2 kWh/100km
  • Distanța parcursă: 1089 km
  • Viteza medie 43 km/h
  • Încărcare energie: 177 kWh
  • Preț 119.67 lei (11 lei/100 km)
  • Preț mediu/kWh: 0.68 lei/kWh

Top trei aspecte care mi-au plăcut: 

– colaborarea cu primăriile și sentimentul că impactul poate fi real;

– diversitatea mașinilor prezente;

– diversitatea activităților. 


Aspecte care ar trebui îmbunătățite:

– o încadrare mai bună în program

– crearea unui eveniment care să includă ceva întreceri de eficiență intre punctele A și B (care să includă și încărcare).

Mulțumesc pentru invitația la eveniment. A fost o întâlnire excepțională.

Cu această ocazie, aș vrea să mulțumesc tuturor pentru efortul de a procesa și distribui aceste date de-a lungul a mai bine de un an de zile. Datele colectate cred că sunt suficient de relevante pentru a dovedi eficiența mobilității electrice și totodată, a trendului către noul normal. Sper ca foarte curând „mașina normală” să fie cea electrică. 

Eu ma retrag din colectarea de date, însă voi rămâne alături de voi online și offline.

Din partea noastră

MULȚUMIM DAN pentru colaborarea de aproape 18 luni la proiectul Electromobilitate, așa cum am făcut și de 1 Decembrie 2021, când s-a împlinit primul an.

Ce concluzie mai frumoasă putea să fie pentru colaborarea săptămânală decât electro-șezătoarea?

Te așteptăm în continuare cu relatări din călătoriile de vacanță sau cu viitoarele tale automobile electrice!

Consumul săptămânal

Pentru amatorii de statistici iată și graficul de consum la zi pentru echipa Stellantis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.