Opel Corsa – mulțumim Dan pentru primul an de colaborare!

După 12 luni de informații meticuloase transmise săptămânal, Dan încheie primul ciclu de colaborare la proiectul Electromobilitate, a cărui zestre de date a îmbogățit-o cu experiența acumulată cu Opel Corsa-e.

Asemănător cu colegii din categoria sub-compactelor Stellantis, Laura cu Peugeot 208 la Timișoara și Răzvan cu Opel Corsa la București, majoritatea drumurilor parcurse de Dan au fost în oraș. Cu toate acestea, atunci când timpul a permis, Dan ne-a convins cu imagini de pe Transalpina și din Bulgaria, că Opel Corsa nu este un automobil electric constrâns să își ducă existența bară la bară în aglomerația din oraș.

Călătoriile mai lungi sunt descrise cu bucuria alunecării line pe serpentine și cu cea a costurilor foarte reduse pentru energia electrică consumată.

Consum Opel Corsa-e. Sursa: EVDatabase

Pe baza consumului mediu (14.9 kWh/100 km) pentru cei aproape 8000 km monitorizați în cadrul proiectului Electromobilitate, Dan a mizat pe o autonomie de 300 km, desigur cu reducerile cunoscute din sezonul rece, când valori punctuale pentru drumuri scurte în oraș au depășit 20 kWh/100 km.

La fel cum am făcut în analiza primului an parcurs de Răzvan cu Corsa, subliniem că valoarea medie realizată de Dan este cu 9% MAI MICĂ decât cea indicată de EVdatabase, în același timp fiind cu 9.5% mai mare decât valoarea WLTP.

Analizând parcursul săptămânal realizat de Dan cu Corsa, este ușor de văzut că a avut nevoie doar în cele opt săptămâni când a parcurs distanțe mai mari de 300 km de o încărcare intermediară. Acest aspect este foarte important de reținut, fiindca Dan se bazează pe rețeaua publică de încărcare, spre deosebire de Laura și Răzvan, care încarcă acasă (cazul ideal).

Fluctuația consumului mediu săptămânal în funcție de sezon Corsa – Dan (B)

Vitezele medii de deplasare în București sunt aproximativ aceleași, indiferent de modelul electric utilizat, dar cele la drum lung, dovedesc că se poate merge foarte bine în călătorii mai lungi cu Corsa, la fel cum a demonstrat Tudor cu participarea la Trans Carpatica cu electro-leul Laurei.

Mulțumiri speciale

Dincolo de dovada că se poate utiliza un model electric, chiar dacă locuiești la bloc, luând în calcul numărul redus de încărcări necesare săptămânal, Dan a fost o voce activă în grupurile din media socială a proprietarilor de Opel Corsa. Fie că a venit cu noutăți comunicate de grupul Stellantis și în special de Opel, sau cu semnale despre existența unor update-uri de soft, sau recall-uri, Dan a împărtășit experiențele proprii din service, așa cum sunt ele cu bune și mai puțin bune.

Având ghinionul să fie necesară înlocuirea parbrizului, Dan ne-a informat la timpul potrivit despre costul pieselor, a manoperei și despre perioada de așteptare, pentru că nu erau disponibile în stoc.

DRUMURI BUNE line si tăcute în continuare Dan!

Echipa Stellantis – consum mediu săptămânal

Pentru amatorii de statistici, am adăugat graficul consumului mediu realizat ultima săptămână de cei trei colegi din echipa Stellantis pe trasee strict urbane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.