Echipa Stellantis – primele informații din Alba Iulia

Recent am introdus comunității pe Claudiu, colegul nostru cu Opel Corsa-e din Alba Iulia, care a pășit în universul complex al mobilității electrice prin botezul focului, o călătorie de iarnă de la Constanța la Alba Iulia.

Scriam atunci că este o performanță remarcabilă chiar și pentru un electromobilist experimentat și cu atât mai dificilă pentru un începător, care nu cunoaște încă limitele mașinii și trucurile necesare activării unor stații de încărcare.

Dacă nu ați citit încă peripețiile, merită cu siguranță câteva minute, fiindcă sunt atât de caracteristice lipsei de informare a clienților din partea dealerilor, dar și de educație specifică, domeniu la care punem umărul de peste patru ani cu ajutorul colegilor implicați în proiectul Electromobilitate.

Aventuri la primul drum cu Corsa-e de la Constanța la Alba Iulia

Primele informații din Alba Iulia

Salutare!

Pentru 4-10 aprilie am următoarele date pentru Opel Corsa-e:

– 504 km parcurși

– 19,6 kwh/100 km consum mediu

– 41 km/h viteza medie

Mențiune importantă: în 5 aprilie am dus mașina la intervalul de service la Tg. Mureș, și am luat-o în primire doar în 10 aprilie.

Așadar, consumul meu din acest interval e mare deoarece s-a condus mai bine de 240 km pe autostradă + teste în service + alt șofer (tata)

Claudiu – Opel Corsa-e, Alba Iulia

Laura – Peugeot e-208, Timișoara

Peugeot-ul e-208 a parcurs 140 km, toți urbani, cu un consum de 16.7 kWh/100km și 18 km/h viteza medie.

Și în acest caz (celălalt fiind IONIQ 5), se observă odată cu creșterea temperaturilor scăderea consumului, însă Laura merge spre serviciu mult mai devreme, când încă e nevoie de încălzire în habitaclu.

Dan – Opel Corsa, București

Date Corsa-e săptămâna 4-10 aprilie:

  • Consum mediu 13 kWh/100 km
  • Distanța parcursă 18 km
  • Viteza medie 23 km/h
  • Încărcare energie: 3 kWh
  • Cost 0.

A fost o săptămână cu drumuri foarte scurte la orele amiezii, cu temperaturi blânde, de primăvară.

Consumul mediu săptămânal

Pentru amatorii de statistici am adăugat graficul consumului mediu săptămânal cu steluța de debut pentru Claudiu.

Semnalul lui Claudiu că nu a fost o săptămână obișnuită, ceea ce se deduce din consumul și viteza medie ceva mai ridicată, m-au determinat să privesc 12 luni în urmă, să văd care a fost rutina săptămânala a protagoniștilor din echipa Stellantis. Iată rezultatele:

In general, un parcurs săptămânal sub 300 km, care nu necesită re-încărcări în timpul săptămânii. Două excepții de peste 700 km în vacanță și celebra participare la Trans Carpatica, unde electro-leul a acumulat în patru zile 1823 km, în majoritatea lor pe serpentine, din totalul de peste 15.300 parcurși în doi ani de la achiziție.

După mai multe călătorii relativ lungi în perioada aprilie-iulie 2021, Corsa lui Răzvan s-a întors la misiunea de bază pentru care a fost achiziționată, ca a doua mașină a familiei pentru alergătură zilnică în București, cu mulți km și viteze medii în jur de 20 km/h.

O utilizare preponderent urbană, dar și câteva călătorii în țară și Bulgaria, descrise de Dan la timpul potrivit, compun cazul de utilizare pentru Corsa lui Dan, care a trecut de 14.200 km de la achiziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.