Echipa Tesla Model 3 LR primește întăriri

Ca de fiecare dată când un nou coleg (utilizator al unui model electric) decide să se implice pentru 12 luni în proiectul Electromobilitate, marcăm prezența noului set de date cu o steluță pe graficul de consum săptămânal.

Andu cu siguranță nu este un ”nou coleg”, colaborarea a început în luna august 2023 cu un Model Y LR, cu care ne-a plimbat până la Capul Nord.

După desparțirea de prima Tesla, Andu s-a decis (temporar) pentru un Model 3 LR, despre care a tranmis primul set de date și câteva informații.

Bun revenit Andu, de data aceasta în echipa Model 3.

Consumul mediu săptămânal

Andu – București

In urma experientei de un an si 53000 km cu Tesla Model Y Long Range, am vandut masina si m-am orientat tot catre o Tesla, dar de data aceasta Tesla Model 3 Long Range din 2022 septembrie cu 34000 km.

Masina este standard, exterior alb si interior negru, dar cu siguranta nu va ramange asa! Deja i-a fost montat un volan in stil Yoke.

Am facut aceasta tranzitie din nevoi financiare, ajungand la concluzia ca pentru mine se potriveste mai degraba Model Y. Tocmai din acest motiv, ciocanind facelift-ul Juniper la usa, am decis sa stationez cu un Model 3, alaturi de care voi face multe excursii in continuare, urmatoarele planificate fiind o vizita la Giga Berlin la final de mai, o calatorie pana in Antalya la final de iunie si un tur al coastei de vest a Turciei in August.

Comparand ca si spatiu, de abia ma impac cu noua masina, in comparatie cu Model Y, eu avand 1.87m. Ca si performante, 3-ul se simte mai lipit de sosea.

In prima saptamana din mai am reusit urmatoarele date, unde masina a fost testata la limitele ei pentru a sti in ce ma voi increde pe sosea:). Pot spune ca e un consum bun pentru cum a fost folosita masina.
Incarcarile au fost efectuate la PPC Blue, cu kWh gratuiti primiti in urma migrarii retelei, la Elmotion Topoloveni si la priza casnica a rudelor mele unde am aproximat un pret de 50 de lei.

  • Distanta parcursa: 600 km
  • Consum mediu: 17.8 kWh /100 km
  • Cost total: 50 lei
  • Cost mediu/100 km: 8.33 lei

George – Ineu

Datele pentru Tesla M3 LR:

– 287 km efectuati

– 10.8 kWh/100km consum mediu

– am trecut de 23000 km

– consumul mediu all time a scazut la 12.8 kWh/100km

– anvelope all Season Sailun

– fara probleme

Răzvan – Franța

  • am mers 275 km,
  • am incarcat 50 KWh,
  • am consumat 45 KWh,
  • consum mediu de 16,3 kWh/100km
  • cost 0.

Datorita sarbatorilor, a fost o saptamana foarte scurta, cu putini km.

Moni – M3 LR rwd, Motor City (Michigan)

In timp ce excursia cu NIO eT5 a ajuns la ultima etapă europeană, depășind 5000 km parcurși începând din 15 aprilie, Moni a avut o săptămână obișnuită alături de veterana TM 3 în Michigan.

După 196 km parcurși cu un consum de 14.9 kWh/100km, foarte apropiat de media de până acuma în luna mai (14.4 kWh/100km), vor urma două săptămâni de călătorii mai lungi, alături de musafirii noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.