Electro-leul a împlinit doi ani fără probleme

In plin lock down din 2020, Peugeot-ul comandat de Laura era gata de livrare. Cu adeverințe în regulă, măști și multă prudență, l-am însoțit pe Tudor la evenimentul livrării mașinii, care a câștigat titlul World Car of the Year din Europa în acel an.

După doi ani, în care electro-leul a participat la toate evenimentele organizate în cadrul proiectului Electromobilitate, ne bucurăm să auzim că a fost o coexistență fericită, mașina fiind foarte potrivită pentru nevoile zilnice de deplasare ale Laurei în Timișoara, dar ocazional dând câte o fugă mai extremă, cum a fost cea de la Suceava la Timișoara, care i-a scurtat participarea la Trans Carpatica.

În așteptarea unui articol aniversar, după revizia de doi ani, vom trece astăzi în revistă experiențele din primele zile ale lunii Aprilie, așa cum ni le-au comunicat colegii din echipa Stellantis, ZOE și mini.

Echipa ZOE

Radu – Ploiești

Datele de exploatare în intervalul 29.03-04.04.2022 ale lui ZOE, sunt:

 • Parcurs: 518 km
 • Viteza medie: 46.4 km/h
 • Consum mediu: 14.7 kWh/100 km
 • Costuri alimentare:  60lei

Ziua asta de raportare coincide și cu ziua de service pentru înlocuirea roților de iarnă cu cele de vară, care împreună cu o verificare generală de primăvară, incluzând și o verificare a sistemului de filtrare aer și climatizare, pregătesc drumurile și aventurile verii, care e din ce în ce mai aproape.

Lucru care se vede și din autonomiile afișate, de peste 350 km, rărirea treptată a încărcărilor și ambianta caldă și însorită în care alunec electric.

Marea schimbare a ultimei perioade o reprezintă însă schimbarea paradigmei de încărcare, de la încărcari preponderent publice (gratis) și ca excepție acasă, la situația inversa. Motivul pare a fi aglomerarea puținelor stații publice rămase gratis, sau rămânerea unora în situația “defect”, mai mult timp decât ar fi normal.

Așa ca planificarea traseelor și a încarcărilor e de și mai mare actualitate.

Ciprian – Gura Humorului

La noi din nou zăpadă cu temperaturi sub zero.

Datele pentru Zoița:

 • 564.8 km
 • Viteză medie 49.4 km/h
 • Consum 15.3 kWh/100 km
 • Cost zero.

Șerban – Suceava

Săptămâna trecută a fost una scurtă: 51 km urbani cu un consum mediu de 20 kWh/100 km.

Iarna s-a întors pentru cateva zile în Suceava.

Márton – Târgu Mureș

Săptămâna trecută ZOE a parcurs 780 km cu un consum de 14 kWh/100 km cu o viteză medie de 40 km/h. 

Am fost ieșit pe un drum de Târgu Mureș – Târgu Secuiesc 210 km într-o direcție, suficient să fac cu o încărcare plină. 

În luna martie ZOE a parcurs 1441 km am incarcat 236 kWh cu green suficiency (energie de la panourile fotovoltaice) de doar 33 kWh, și 6 cupoane Kaufland. Cost total 9 lei.

În Mureș a nins în weekend, deci drumurile au fost pline de zăpadă și în munți încă se poate schia. Am avut parte și de o peripeție, după care am ajuns acasă cu ZERO% încărcare.


Echipa Stellantis

Laura – Peugeot 208, Timișoara

Peugeot-ul Laurei tocmai a împlinit 2 ani și a trecut de 15.000 km fără nicio problemă.

Pentru perioada  28 Martie – 3 Aprilie, Peugeot-ul a acumulat 93 km cu un consum de 19.3 kWh/100km și 20 km/h viteză medie.

Urmează revizia de 2 ani.

Dan – Corsa, București

Datele Corsa-e pentru săptămâna 28 martie – 3 aprilie 2022 sunt:

 • Viteza medie 30km/h
 • Consum mediu 13.9 kWh/100 km
 • Distanța parcursă 61 km
 • Încărcare 17.04 kWh
 • Cost 34.09 lei
 • Cost mediu pe kWh: 2 lei

Echipa Mini

După ce ne-am luat rămas bun de la Răzvan și până la primele informații transmise de Claudiu pentru Corsa, echipa franco-germană a rămas cu doar doi membri, așa că am atașat poveștilor de început de Aprilie și echipa mini, compusă din e-Up, Citigo și Spring-ul cel săltăreț, cu care Marcel bate drumurile țării.

Despre Citigo știm că Wiwi se pregătea să schimbe anvelopele de iarnă, dar vremea de la început de aprilie l-au determinat să mai păstreze șoșonii.

Peste Spring s-a așternut tăcerea și probabil Marcel ne pregătește din nou o surpriză, undeva dincolo de 24 -25000 km alături de micuța chinezoaică.

Laszlo – VW e-Up!, Cluj

Laszlo a pregătit raportul săptămânal într-un nou format, păstrând informația despre diferența cauzată de pierderile de încărcare, un detaliu prea puțin cunoscut pentru fiecare model și condiție de încărcare în parte, dincolo de folclorul din media socială si grupurile dedicate.

Consum mediu săptămânal

Pentru amatorii de statistici, iată și diagramele de consum mediu, alcătuite pe baza informațiilor transmise de cei 9 participanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.