După prezentarea virtuală a noului model Mercedes EQS, comunicatul de presă, structurat in 37 de subcapitole, a fost publicat de firma germană cu titlul: „The EQS: the first electric vehicle in the luxury class”.
Cu toate ca Peter Rowlinson s-ar putea să nu fie de acord, Lucid Air fiind prezentat publicului cu ceva timp în urmă, credibilitatea celor două firme, Mercedes, cu o tradiție de peste 100 de ani, și Lucid Motors, un start-up cotat recent pe bursă, este cu siguranță diferită.
Inevitabil au apărut deja aberațiile despre un nou Tesla killer, dar dacă analizăm cui se adresează EQS, Ludic Air sau Model S, vom constata că sunt segmente total diferite de cumpărători, singurul fapt comun fiind puterea de cumpărare extrem de mare.
Mai degrabă cred că EQS va fi cu concurent pentru S-Klasse, așa cum s-a întâmplat cu Porsche Taycan, care a depășit vânzările de Panamera. Sper să vedem cât mai curând șefi de stat, oficialități, diplomați și oameni cu buzunare foarte adânci, etalându-și convingerile ecologice într-un EQS.
Prezentarea din 15 aprilie 2021
Așa cum se întâmplă de la prima ediție virtuală a salonului de la Geneva din 2020, prezentările de noi modele s-au transformat în show-uri virtuale și s-au democratizat, oricine este interesat având acces în direct.

Deschisă de Ola Kaellenius, președintele Consiliului de Administrație Mercedes, lansarea oficială a primei limuzine electrice de lux, construită pe o platformă dedicată, s-a bucurat de participarea unor nume cunoscute din lumea filmului,James Cameron, muzicii, Alicia Keys și a executivilor responsabili de principalele domenii implicate în lansarea noului EQS de la design la electronică.







Tema principală a fost sustenabilitatea, surse de energie regenerabilă și inovațiile înglobate în caroseria foarte aerodinamică.

Principalele specificatii tehnice au fost enumerate in ordinea: autonomie, puterea celor doua variante lansate astăzi și capacitatea acumulatorului.




Din comunicat aflam că este în lucru și o variantă „performance” cu 580 kW (750 CP) tracțiune integrală și toate bunătățile și inovațiile lansate în producția de serie odată cu EQS.

Așa cum subliniam într-un articol scris după CES – Consumer Electronics Show, ediția 2020, intitulat La CES kilobitii au inlocuit kilowatii (sau „caii putere”) și în cadrul prezentării EQS, aspectele legate de viteza de calcul, memorie și hardware au ocupat un loc central, alături de cele trei ecrane tactile integrate armonios în bord sub o singură suprafață.
Cu siguranță în următoarele săptămâni vom reveni la subiectul EQS, pentru puterea de convingere pe care o are, nu neapărat datorită numărului mare de exemplare înmatriculate. Ca deschizător de drum pentru tehnologia viitorului la Mercedes și mai ales pentru rafinamentul interiorului, EQS a ridicat cu siguranță stacheta pentru gama de lux foarte sus.





Notă: toate imaginile sunt captări de ecran din timpul prezentării Mercedes EQS din 11 aprilie 2021

My lifelong automotive career started with design and testing of ICEs, continued with service and sales, followed by 20 years of global seat design, requirements and knowledge management.
My recent passion for electric vehicles found its home at 24auto.ro and electromobilitate.
Sincer dobitocii ca nu ii pot numi altcumva de la Mercedes au mai facut din punctul meu un rahat.
La o masina care incepe de la 120000 sa pui optional incarcarea pe 22kw este inadmisibil, mai bine nu o puneai decat sa il pui pe om sa plateasca in plus. Dar metehnele masinilor vechi produse de ei cu optionale de ajungeau imediat la inca o data pretul masinii se pare ca nu au disparut.