F-150 Lightning – primul pick-up electric produs de Ford

După ce urmăriți spectacolul lansării oficiale de la Dearborn, în fața sediului central al firmei Ford, merită să aruncați o privire pe comunicatul de presă, care conține prețul și datele tehnice, chiar dacă nu sunteți amatori de pickup-uri.

Bill Ford, Jim Farley și Linda Zhang prezintă audienței și lumii întregi modelul electric F-150 Lightning
https://youtu.be/Yjisj5T0VqE

Primul pick-up electric marca Ford poartă indicativul F-150, care este cel mai bine vândut model în categoria sa de 44 ani pe plan mondial. Electrificarea unui vehicul care se vinde în aproximativ 900.000 exemplare anual, va deschide curiozitatea unui test drive și apoi dorința de achiziție a primului model electric pentru multă lume, care nu a fost atrasă până în prezent de electromobilitate.

In special firmele de construcție vor beneficia de sursa de curent de la bord și numeroasele prize instalate pentru scule electrice și iluminat de noapte. Începând de la 40.000 USD (înainte de subvențiile federale și locale) variantele pentru uz comercial vor atrage cumpărătorii și prin capacitatea foarte bună de tractare (4.5 tone).

Echipat cu doua motoare și tracțiune integrală, F-150 Lightning promite 563 CP și peste 1000 Nm cuplu de la zero rot/min, care rezultă într-o accelerație de automobil cu veleități sportive. Alte puncte de atracție, de data aceasta pentru un public mai larg, sunt spațiul mare de bagaje din față cu deschidere electrică si capacitatea de a alimenta o locuință sau cabană izolată cu curent.

Gama de dotări high tech și de confort poate ridica prețul pana la 90.000 USD.

Modelul F-150 Lightning va fi produs la fabrica Rouge din Dearborn, care oferă un traseu de vizitare ce include istoria zbuciumată a fabricii, linia de modele în decursul zecilor de ani de producție neîntreruptă și o vizită pe liniile de asamblare ale actualului Ford F-150.

Pagina de rezervări (100 USD) pentru F-150 Lightning a fost deschisă, iar comenzile ferme se vor prelua începând din toamnă. Termenul de livrare nu a fost precizat în prezentare sau pe pagina de rezervări, dar Lightning este lansat ca model 2022, ceea ce ar putea însemna că primele livrări vor fi spre sfârșitul anului acesta.

Pe lângă Mustang Mach și F-150 Lightning, gama electrică Ford va conține începând din 2022 și o variantă electrică a furgonetei Ford Transit

NOTĂ: Toate imaginile sunt captări din timpul prezentării live

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.