George parchează încă o Tesla în garajul nostru virtual

Anul trecut, cu ocazia ultimului eveniment ElectRoMania de la Paltiniș, l-am întâlnit pe George, din Sibiu, foarte interesat de achiziționarea unui model electric. Ne-a adresat o mulțime de întrebări, a fost dornic de test-drive cu mașinile prezente și în urma experienței sale, a rămas convins că următoarea lui mașină va fi electrică! La mai puțin de un an, ne scrie câteva cuvinte, din calitatea de nou posesor de EV.

Salut! 
De curând m-am alăturat și eu posesorilor de mașini electrice, achiziționând o Tesla Model 3, Long Range. 

Am ajuns la această decizie plecând de la sugestia unui prieten și coleg de muncă în același timp, Titus, care la rândul lui deține o Kona electrică. Astfel am început să mă documentez mai mult despre mașinile electrice și să văd plusurile și minusurile acestora. 

În urmă cu aproximativ un an m-am hotărât să fac această schimbare deoarece mașina anterioară începuse să „îmbătrânească”, iar principala problemă a fost rugina. Așa că după câteva plimbări cu diverse mașini electrice din cadrul întâlnirilor organizate de echipa Electromobilitate, am avut ocazia să mă plimb și cu o Tesla Model 3 (mulțumesc, Marius).

În acel moment pot zice că eram convins care va fi următoarea mea mașină, din punctul meu de vedere Tesla a fost cea mai bună variantă pentru mine, luând în considerare mai multe aspecte, unele dintre fiind: nivelul tehnologiei de top din această mașină, puterea și cuplul motorului, care întrecea restul mașinilor electrice cu care am avut ocazia să merg. 

Pe lângă aceste aspecte, eco-bonusul prin programul Rabla oferit de statul român (cei aproximativ 9000 euro) și încărcările (încă) gratuite, m-au determinat să plasez comanda mașinii în luna octombrie 2021. Data inițială de livrare a fost martie 2022, dar după cum majoritatea știți, livrările mai multor mașini au fost întârziate. Într-un final mi-a venit și mie rândul, în 3 septembrie 2022 având loc momentul mult așteptat, livrarea mașinii. Ridicarea mașinii a avut loc din reprezentanța Tesla, programat într-o zi de sâmbătă. Procesul de predare a fost rapid, fără nici o problemă.

În prezent nu pot da foarte multe informații legate de consum și statistici, dar pot spune că este o experiență foarte plăcută în a o conduce și recomand oricui să facă măcar un test drive cu o mașină electrică (în special Tesla).

George, Tesla Model 3, Long Range. 

Bine ai venit, George, în echipa proiectului Electromobilitate!
Așteptăm cu mare interes cât mai multe informații despre călătorii și toate experiențele tale alături de Model 3!

În direct cu proprietarii

Săptămâna trecută am parcurs cu M3 DM 232 km cu un consum mediu de 18,4 kWh/100km și energie totală consumată 43 kWh. Drumuri scurte prin oraș, aglomerație intensă, ore de Netflix cu A/C pornit, iar la serviciu am fost doar 2 zile iar alte 2 zile a fost în service DAB pentru înlocuire parbriz pe dosar Casco.

Viteza medie raportată de Teslamate este 21 km/h.

În săptămâna 12-18 Septembrie avem următoarele date:

  • Distanța parcursă 302 km
  • Energie consumată – 54 kWh
  • Consumul mediu – 17.8 kWh/100 km (au mai scăzut temperaturile și dăm drumul la încălzire dimineață)

Drumurile au fost doar Săbăreni – București și retur (viteza de DN și urban)

Am încărcat de 2 ori la Supercharger – costuri zero

SĂPTĂMÂNA  12-18 SEPTEMBRIE 2022

  • km parcurși –  243
  • kWh consumați – 28
  • consum mediu – 11,6 kWh/100km 
  • viteza medie – 55,0 km/h
  • temperatura medie a aerului – 16,6 grade Celsius
  • durată deplasare – 265 minute
  • cost încărcări – 0 lei

O încărcare săptămâna trecută – 46 kWh (CCS) – 69 minute – 0 lei.
Am primit încă un update, versiunea 2022.28.1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.