ID.4, Enyaq, XC40 și IONIQ 5 – a doua săptămână din mai

La jumătate lunii mai caravana electrică a poposit în Nirvana electromobilistică, acolo unde fiecare electron se consuma pentru deplasarea mașinilor noastre, mai mari și mai mici.

In special pe noi, cei din Grupa Mare, care savurăm din plin spațiul interior oferit de ”garsonierele pe roți”, consumul de energie pentru asigurarea confortului pasagerilor în sezonul rece ne impinge în coada clasamentului de eficiență, așa cum ați observat și din bilanțul lunii aprilie.

Bun venit primăvară! Stai cu noi luna Mai!

Consumul mediu săptămânal pentru 12 luni

Peter – IONIQ 5 AWD, Timișoara

Datele din săptămâna 19 (08.05-14.05) sunt următoarele:

  • Distanța parcursă: 260.8 km
  • Tip traseu: 100% oraș
  • Viteza medie: 25.4 km/h
  • Consum mediu raportat de mașină: 17.0 kWh/100km

Energie obținută de la panourile solare: 3.1 kWh.

Tudor – IONIQ 5, Timișoara

În perioada 8-14 Mai, IONIQ5 a parcurs 638 km cu un consum de 21 kWh/100km. Aproximativ 450 km au fost parcurși pe traseul TM-Ciugud și retur. 
La mers spre Ciugud am avut un consum mare, în jur de 28 kWh/100km, însă am circulat ceva mai tare pe autostradă pentru a recupera cele 45 min făcute din TM până pe A1. 
Am avut și parte de vânt din față de 4-5 m/s. Viteză medie obținută a fost 101 km/h.
 
La întoarcere am mers mai relaxat, cu 120 km/h pe autostradă și am obținut o viteză medie de 90 km/h. O diferența sesizabilă și de consum, obținând undeva în jur de 18.5 kWh/100km.
 
Costurile cu încărcarea au fost doar 50 RON aferenți încărcării peste noapte la cazarea din Alba Iulia, Ana Boutique, unde este instalată o stație de încărcare de 7 kW.

Mihai – Skoda Enyaq, Bacău

În săptămâna 8-14 mai, am parcurs un total de 651 km din care 240 au fost făcuți în afară localității.
Consumul a fost de 19.5 kWh/100km. Am încărcat doar acasă la prețul Hidroelectrica.

Laurențiu – VW ID.4, Cluj-Napoca

În această săptămână doar vreo 10 km în oraș, restul cu deplasarea la Ciugud. La dus pe autostrada 105 km/h, temperatura fiind de 8 grade Celsius așadar am avut și căldura pornită. La întors m-am plictisit la viteza de 105 km/h (însoțitorii căzuseră la datorie, așa că nu aveam cu cine povesti), așa că am mărit viteza la 120 km/h, iar consumul a fost identic cu cel de dimineața cu căldura pornită, dar viteză mai mică.

Dan – Volvo XC40, București

Săptămâna 8-14 Mai a fost o copie a celei precedente. Practic, nimic nou sub soare. Atat drumurile cât și condițiile atmosferice au fost aproximativ identice. 
 
În schimb aștept update-ul, 2.8 nu a fost livrat prin OTA. Acum a apărut 2.9 care îl  conține și pe anterior plus ceva opțiuni in plus in infotainment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.