Impactul evoluției producției de EV în China asupra piețelor globale

In urma majorării subvențiilor, începând din luna iunie, volumul european de vânzări pentru mașini electrice și hibrizi plug-in a depășit piața chineză, dar evoluția acesteia rămâne de mare interes pentru mobilitatea electrică globală.

Dincolo de impactul local, mai ales în aglomerațiile urbane ce suferă de poluare cronică, creșterea continua a producției de vehicule electrice, de componente și stații de încărcare, are un impact tot mai mare asupra altor regiuni importante pentru industria auto.

Clasamentul pe modele

Clasamentul pe modele dovedește că Tesla reușește să producă la Shanghai luna de luna peste 11.000 de Model 3. Singura firmă care se apropie de acest volum este JV-ul GM-Wuling, care produce un miniautomobil de oraș sub brandul Wuling, care a devenit vedeta lunii august, cu un salt de pe locul 12 pe 5 în clasamentul intermediar al anului 2020.

Dintre startup-uri, doar Nio menține cadența de producție și se menține pe un remarcabil loc șase.

O privire în viitor

Extinderea fabricii Tesla din Shanghai cu linia de asamblare pentru Model Y, indică dublarea capacității de producție la peste 20.000 de Model 3 + Y pe lună. Acest volum asigură exportul pentru piețele din sud estul Asiei, dar în doua săptămâni loturi mari de vehicule electrice produse în China pot ajunge cu trenul la orice destinație europeană.

Scurtarea timpului de transport spre Europa, față de ruta actuală de la Fremont, California, spre porturile europene prin canalul Panama, este o variantă foarte atractivă de creștere a vânzărilor pe bătrânul continent, cel puțin până la finalizarea fabricii de la Gruenheide, în apropiere de Berlin. Chiar și atunci, planul de producție inițial este concentrat pe Model Y, ceea ce deschide posibilitatea ca Model 3 să fie exportat din Shanghai.

Sunt pregătiți cumpărătorii europeni sa achiziționeze Tesla Made în China?

Urmărind rezultatele foarte bune ale înmatriculărilor de Polestar 2 și MG ZS tindem să răspundem pozitiv. Considerând că NIO și alți producători de vehicule electrice din China sunt cu ochii ațintiți pe subvențiile europene, suntem convinși că jocul producătorilor europeni de-a gâtuitul producției și măritul prețurilor va primi o lecție binemeritată în 2021.

De unde va avea Tesla acumulatori pentru mai mult de 50.000 de vehicule pe luna în prima jumătate a anului 2021 (înainte de lansarea producției la Giga Austin, Texas), vom afla probabil mâine de la Elon Musk în prezentarea pentru Battery Day și Adunarea Generala a acționarilor Tesla..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.