Înmatriculări China și progres rapid cu stațiile de schimbare a acumulatorilor

În urmă cu două săptămâni aduceam din nou în discuție tehnologia înlocuirii rapide a acumulatorilor, promovată de NIO în China și mai de curând în Europa – Tehnologia înlocuirii acumulatorilor cu un pas mai aproape de casă.

Unul din aspectele esențiale răspândirii acestei tehnologii a fost publicarea primului standard, care a reprezentat punctul de lansare al investiților pentru CATL și Geely. Scriam atunci:

MIIT a publicat anul trecut primul standard pentru stațiile de înlocuire a acumulatorilor, care a intrat în vigoare începând de la 1 noiembrie 2021. Acesta a fost momentul în care firme de calibru greu și-au manifestat interesul pentru domeniu, dintre care este suficient să amintim CATL, cel mai mare producător global de acumulatori, sau Geely, cel mai mare producător auto privat din China, părintele firmelor Volvo Cars și Polestar

Într-un comunicat de presă CATL anunță că a instalat primele patru stații robotizate la Xiamen și alte 27 vor urma până la finalul anului.

Cât de efervescentă este activitatea (și) în acest domeniu în China rezultă dintr-o actualizare a statisticilor privind răspândirea tehnologiei. Confirm comunicatului asociației ce reprezintă interesele firmelor implicate în acest domeniu, numărul total de stații pentru schimbarea rapidă a acumulatorilor a ajuns la sfârșitul lunii martie la 1451, ceea ce ce reprezintă o creștere cu 138% față de anul trecut (Sursa: Automotive News China).

Rămâne de văzut cât de receptivi vor fi producătorii internaționali la noua tehnologia, deși oferta CATL constând în acumulatori + rețea de stații pentru schimbarea rapidă este greu de refuzat.

Înmatriculări trimestrul I

Cu toate întreruperile cauzate de pandemie, înmatriculările de vehicule electrice în China au crescut în primul trimestru cu 130% față de aceeași perioadă de anul trecut. Cele peste 1.1 milioane înmatriculări din primul trimestru reprezintă mai mult de jumătate din totalul global.

Cu o rată de penetrare de 21% din totalul de automobile noi în primul trimestru, China a depășit punctul de inflexiune pe curba S și este în zona creșterilor exponențiale.

Cu excepția Tesla, care menține Model Y și Model 3 pe podium, singurul model livrat de un producător internațional și în afara Chinei este VW ID.4 pe locul 16.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.