Înmatriculări China – UN MILION de automobile electrice în primul trimestru?

Pe măsură ce statisticile de înmatriculări dovedesc atractivitatea tot mai mare exercitată de automobilele electrice, antireclama în Europa se intensifică, luând forme ce acoperă spectrul cuprins între vulgar și rafinat, dar realitatea creșterii numărului de automobile electrice este ușor de citit în clasamentele globale.

Prețul în creștere al carburanților fosili determină o reorientare a celor ce până nu de mult ignorau mobilitatea electrică, accelerând cererea, cu care oferta nu poate ține pasul pe majoritatea piețelor. Rezultatul?… termene de așteptare tot mai lungi și livrări selective, doar pentru variantele cele mai scumpe și profitabile pentru producători.

Pe baza rezultatelor din China în primele două luni din 2022, având ca sursă informațiile statisticile alcătuite de analiștii de la Clean Technica, încercăm să dovedim că opoziția furibundă și lipsa de modele cu prețuri accesibile nu sunt o regulă globală. Pe lângă producătorii de acumulatori și furnizorii de componente din Asia, ce domină livrările internaționale, este foarte posibil ca în 2022 să vedem tot mai multe modele made in China încercând să cucerească segmente neacoperite de producătorii europeni.

Piața din China la începutul anului 2022

China rămâne în continuare cea mai mare piață auto din lume, unde se înregistrează cele mai numeroase vehicule electrice noi. Apetitul pentru automobile electrice este atât de mare încât în februarie au fost livrate 291.000 de exemplare, ceea ce reprezintă o creștere de 176% față de aceeași lună din 2021.

Volumul din februarie a reprezentat 20% din totalul înmatriculărilor de automobile noi în China, și o jumătate din totalul electricelor vândute pe plan global. Performanța este remarcabilă, considerând că februarie este cea mai modestă luna de vânzări auto, cu ocazia Anului Nou chinezesc.

Pentru a întelege cât de dinamică este piața din China, este bine de știut că doar două modele livrate în Europa sunt prezente în top 15 pentru lunile ianuarie+februarie: Tesla Model Y și VW ID.4.

In schimb, 5 modele (marcate cu verde) care anul trecut nu au făcut parte din Top 15 au pătruns în clasamentul de început de an.

Vom urmări cu multă atenție pe parcursul întregului an, dinamica importurilor unor modele made in China pentru publicul european.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.