Inmatriculari Elektroauto – Tesla pe primul loc in Germania (inainte de inceperea productiei locale)

Succesul global realizat de Tesla cu mezina familiei, Model 3, se reflecta si prin preluarea conducerii pe cea mai mare piata europeana, Germania, care ani in sir nu a fost tocmai prietenoasa cu stratup-ul californian.

Dupa anuntul amplasarii noi fabrici Tesla langa Berlin, tonul jurnalistilor s-a mai imblanzit, chiar daca nu a atins cotele euforice ale declaratiilor politicienilor. Dar dincolo de mandrie si prejudecata exista cifrele seci ale statisticilor de inmatriculare furnizate de KBA – Kraftfahrt-Bundesamt.

Asa cum remarca Automobilwoche, liderul de anul trecut Volkswagen a cazut pe pozitia a patra, in timp ce fruntas la vanzarea de automobile 100% electrice a devenit Tesla, iar locul doi este ocupat de vecinii francezi de la Renault, urmati de BMW.

Din ianuarie pana in 31 octombrie, au fost inmatriculate 9301 Tesla Model S, 3 si X reprezentand 17.6% din piata. Renault cu 8330, BMW 7957 , VW 6208 si Smart 5862 au completat primele cinci pozitii ale clasamentului pe productori.

Clasamentul dupa primele 10 luni din 2019 arata trei modele, Renault Zoe, BMW i3 si Tesla Model 3, in competitie stransa. Nu ne-am mira sa vedem capacitatea disponibila dupa inceperea productiei la Shanghai, transferata spre Europa cu tinta Germania, singura piata auto majora pe care Model 3 nu o domina in prezent, chiar daca este de departe pe primul loc in Europa.

Sursa informatiilor: EVsales

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.