Volkswagen promite o tranzitie rapida spre electromobilitate

Chiar daca numerosi clienti nu vor uita inselatoria diesel, grupul Volkswagen este singurul mare producator global, care paseste in momentul de fata consecvent pe calea electrificarii si asigura resursele necesare pentru aceasta transformare epocala.

In raportarile financiare pentru trimestrul trei, tema restructuturarii concernului pentru urmatoarii cinci ani a fost dominata de investitiile necesare pentru viitorul electric, autonom si conectat. Cu un buget majorat, aprobat recent de Consiliul de Administratie, echipa de conducere a grupului s-a intalnit ieri (18 noiembrie) cu analistii ce reprezinta interesele investitorilor.

Din materialele prezentate, ne-au atras atentia cateva slide-uri care explica cum va contribui cresterea productiei de autovehicule electrice la atingerea reglementarilor regionale pentru emisii de CO2. Pornind de la cele sapte modele electrice in productie la sfarsitul anului 2019, VW arata largirea gamei cu inca noua modele in 2020 si progresul estimat pentru fiecare regiune in parte pana la aproximativ 3 milioane de unitati planificate pentru 2025.

Asa cum este si in prezent, China va ramane pana in 2025 piata principala pentru autovehicule electrice urmata de Europa, America de Nord (NAR) si celelalte piete (RoW). In timp ce China creste cota obligatorie de NEV (new energy vehicles), de la 10% anul acesta la 20% in 2025, subventiile acordate de guvernul chinez au fost reduse drastic, asigurand fundamentul pentru o piata concurentiala reala, in care firmele straine cu tehnologie avansata si rezerve de capital, vor elimina firmele locale cu produse mai putin eficiente si neperformante.

Daca prognoza pentru Europa este un plus de 5% in urmatorii cinci ani si pentru America de Nord de 2%, cresteri de 20% sunt obligatorii pentru China (pentru a indeplini cota NEV si a evita amenzile guvernamentale), dar sunt posibile si in America de Sud si celelalte piete (RoW).

Chiar daca in ultimul trimestru din 2019, scorul intre introducerile unor noi automobile electrice si modele „fosile” (ICE – internal combustion engines) este inca 2:2, in urmatorii cinci ani atentia se va indrepta spre cele electrice.

Mult succes Volkswagen ! Sincer ne-am dori strategii la fel de coerente si din partea altor concerne globale, care produc impreuna aproximativ 100 de milioane de autovehicule anual. Deocamdata doar 2% sunt electrice, dar lucrurile sunt pe cale sa se schimbe foarte rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.