Inmatriculari februarie in China -„globul de cristal” in care se poate citi viitorul?

Afectata de izbucnirea epidemiei inca din luna decembrie, viata economica in China a trecut in ianuarie si februarie prin restrictiile si intreruperile ce incep acuma in Europa si SUA.

In cautarea solutiilor si a deciziilor pentru a naviga aceste vremuri tumultuoase, executivii din lumea auto analizeaza cu atentie statisticile de productie si cele de inmatriculari din China, cea mai mare piata auto globala.

„Globul de cristal” chinez arata ca inmatricularile de automobile noi au scazut in februarie cu 82%, in timp ce piata pentru modele electrice si hibrizi plug-in a cazut ceva mai putin, cu „doar” 65% fata de aceasi luna din 2019.

Sursa informatiilor: EVsales
  • Tesla isi mentine locul 1 cu Model 3 MIC (made in China) plus 152 unitati importate din California. Scadere in februarie fata de prima luna din an 28.2%.
  • BYD (Build Your Dreams), alaturi de Tesla singura firma auto care isi produce proprii acumulatori, a reusit cea mai buna performanta din Top 10, cu o scadere de doar 12.6% fata de ianuarie.
  • SAIC (Shanghai Automotive), cel mai mare producator chinez de stat, domina clasamentul pe firme cu trei modele electrice in top 10, cu livrari cumulate de 6860 untati, dar a inregistrat cele mai mari scaderi in februarie pentru modelul Roewe Ei5, cu 91% mai putin ca in ianuarie.
  • Startup-ul premium chinez NIO se claseaza pentru prima oara in top 10 cu modelul ES 6, dar are dificulati financiare majore.
Sursa informatiilor: EVsales

Desigur nu este tot una daca vanzarile scad cu 12% sau 91%, asadar exista multe lectii pentru managerii firmelor globale din analiza acestor cifre si a modului in care firmele din China au navigat perioada cea mai grea.

Cu siguranta viata economica se va relua dupa criza declansata de pandemie si suntem increzatori ca vom gasi stand in picioare, mai puternici, pe cei mai flexibili, adaptabili si agili in noua conjunctura creata pe piata globala auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.