Înmatriculări globale – ianuarie 2021

O imagine defavorabilă pentru industria auto europeană, pe calea electrificării la început de an, se conturează după finalizarea clasamentelor globale ale înmatriculărilor de automobile electrice întocmite de EVsales.

Top 10 după numărul înmatriculărilor este dominat de firme din China, începând cu micro-automobilul de oraș Wuling Hongguang, vândut doar în China, împreună cu Tesla Model 3 pe locul 2 și Model Y pe locul 3.

Singurul model de altă proveniență este veteranul Nissan Leaf pe poziția a 10-a, depășit însă de sedanul P7 al start-upului Xpeng, dar urmat de Audi e-tron și Renault Zoe.

Kia Niro cu 3540 înmatriculări globale, confirmă interesul major al producătorului coreean pentru piața europeană, unde s-a clasat pe poziția a 2-a în ianuarie cu 3123 exemplare (88.2% din total), care îl poziționează pe locul 13 global.

Alte informații statistice furnizate de EVsales

Total înmatriculări BEV + PHEV = 321.000, reprezintă un segment de 5% din totalul înmatriculărilor de automobile noi pe plan mondial, în creștere cu 1% față de sfârșitul anului 2020.

Creșterea cu 132% a înmatriculărilor de modele electrice a fost mai mare decât cea a hibrizilor plug-in (+80%), promovați cu precădere în țările producătoare de automobile, mai ales în Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.